14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (2023)

Hoeveel vragen stellen klanten restaurantkelners tijdens een dinerservice? Genoeg om assertieve antwoorden nodig te hebben als we hun loyaliteit willen verdienen. Het goede nieuws is dat er situaties zijn die herhaaldelijk voorkomen in de eetkamer en zotwijfel creëren bij klanten die ook steeds weer terugkomt.Als we ze detecteren en analyseren, kunnen we datmaak een responsprotocoldie het team perfect beheerst om een ​​onberispelijke service te bereiken.

Hier vindt u de meest gestelde vragen van klanten aan restaurantkelners en onze voorgestelde antwoorden. Want naast hen met respect, vriendelijkheid en een glimlach behandelen, doe jij dat ookeen strategie nodig.Maak een notitie!

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (1)

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (2)

Wat is het wifi-wachtwoord?

Dit is absoluut de eerste vraag die veel klanten de ober stellen bij aankomst in het restaurant. Idealiter wil je eeneen wachtwoord dat gemakkelijk te onthouden isen schrijf, omdat het het voor beide partijen gemakkelijker maakt. Sommige restaurants hebben zichtbare borden met deze informatie, zowel in hun decoratie als op hun tafels.

Aan de andere kant is een groeiende trend onder restaurants om sociale wifi te hebben, zodat klanten de naam van het netwerk rechtstreeks op hun smartphone kunnen zoeken en in ruil voor wat informatie een gratis verbinding hebben. In elk van deze twee gevallen zou de beste manier om deze vraag te beantwoorden zijn om te hebbende ober bekend zijn met deze informatie, het netwerk en wachtwoord,en geef het vriendelijk aan de klant en zorg ervoor dat ze verbinding kunnen maken met het netwerk. Dit zorgt er ook voor dat ze er niet nog een keer om vragen.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (3)

Wat is jouw favoriete gerecht?

Wanneer een ober met deze vraag wordt geconfronteerd, is het het beste om natuurlijk en eerlijk te antwoorden en zijn favoriete gerechten of drankjes heerlijk te beschrijven, omdat het laat zien dat ze mensen zijn en dat ze ook genieten van het eten van het restaurant. Het probleem met deze vraag is dat de klant een aanbeveling verwacht waar hij echt dol op zou zijn,en het is riskant omdat twee mensen misschien niet dezelfde smaak delen.De ober kan hen dan openlijk vragen wat ze in de stemming zijn om te eten en op basis van hun antwoord populaire gerechten en drankjes aanbevelen die de meeste mensen lekker vinden en die de klant zeker tevreden zullen stellen.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (4)

Zou dit gerecht me vullen? Of "Is het groot genoeg om te delen?"

Het is heel gebruikelijk dat klanten twijfelen over voedselporties en of ze genoeg zouden zijn om ze verzadigd te laten. Idealiter zou de ober er de tijd voor moeten nemenvraag ze openlijk hoe hongerig ze zijn, of hoeveel mensen van hetzelfde bord eten en een aanbeveling doen op basis van hun antwoord.

Het personeel moet ook goed bekend zijn met de hele menukaart en enkele kleinere gerechten kunnen aanbevelen die goed bij de porties passen en deze aanvullen. Het belangrijkste is om de behoeften van de klant te begrijpen en te laten zien dat u geïnteresseerd bent om de gast blij en zonder honger het restaurant te zien verlaten.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (5)

Kan ik dit gerecht eten als ik allergisch ben?

Enerzijds zou het meest logische voor het beantwoorden van deze vraag zijn om allergeneninformatie te hebben voor elk gerecht op de menukaart en de ober moet deze natuurlijk kennen en deze informatie met vertrouwen kunnen overbrengen. U kunt de klant ook aan het begin van het diner vragen of hij of zij een allergie heeft, dit kan problemen bij het bestellen van gerechten voorkomen. Op dit punt is het belangrijk dat het team een ​​serieuze houding heeften vertrouwen over te brengen aan hun klanten, omdat het betrekking heeft op hun gezondheid.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (6)

Heb je glutenvrije gerechten?

Een steeds actuelere vraag komt van zoekende klantenglutenvrije voedselalternatieven, hetzij omdat ze coeliakie hebben, hetzij omdat ze gezond willen eten.

Om deze vraag te beantwoorden, moet u dit zo transparant mogelijk doendoor enerzijds te specificeren of het restaurant zijn eigen gerechten bereidt en uitwerkt zonder dit allergeen, of dat het een geseald, aangekocht product heeft dat geserveerd wordt met de nodige normen om kruisbesmetting te voorkomen. Anders kan de ober het diner vragen wat de veiligste producten zijn die ze kunnen eten en hen een alternatief aanbieden.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (7)

Waar komen deze groenten vandaan?

In het licht van de gezondheidstrend, een toenemend aantal klantenwillen weten wat de herkomst is van de producten die ze eten, als het restaurant een eigen boomgaard heeft, als ze gebruikenlokale leveranciers, de oorsprong van hun ingrediënten, of ze biologisch zijn, enz. Het personeel van de eetzaal zou al bekend moeten zijn met deze vragen; daarom is het het beste om ze ook op natuurlijke wijze te beantwoorden en met nauwkeurige informatie over de oorsprong van deze groenten of fruit of kip (als ze van vrije uitloop zijn). En als dat niet het geval is omdat het restaurant deze aanpak niet volgt, kan het personeel zeggen dat ze geen lokaal voedsel gebruiken, maar dat ze de kwaliteit van hun producten zorgvuldig selecteren.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (8)

Welke soorten wijnen of bieren heb je?

Hoewel de klant eengedetailleerde lijst met drankjes op het menu, is het zeer waarschijnlijk dat ze de ober ook zullen vragen naar de soorten producten die ze hebben. Ook hier is het cruciaal datmedewerkers vragen de klant waar ze op dit moment zin in hebben,bijv. iets verfrissends, bitters, sterks, zoets, milds en geef ze daarmee een directe aanbeveling op basis van hun beschrijving, want wat vaak gebeurt, is dat de klant na lang kijken naar bijvoorbeeld de hele lijst met bieren uiteindelijk het meest commerciële aanbod bestelt.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (9)

Kan ik dit wijzigen in mijn bestelling?

Een ander veel voorkomend verzoek zijn veranderingen in maaltijden. Het belangrijkste is dat het personeel perfect weet welke soorten wijzigingen zijn toegestaan ​​en welke niet, zodat ze zelfverzekerd en hoffelijk kunnen antwoorden. Over het algemeen is het antwoord simpel als het simpele veranderingen zijn, zoals het ruilen van groenten voor frietjes of het niet toevoegen van suiker aan een drankje.

Als de klant echter iets vraagt ​​dat niet kan, moeten we ook een troef achter de hand hebben. Als ze ons bijvoorbeeld vragen om een ​​kip te bakken waarvan het originele recept gebakken is en het een gedoe is voor onze keuken, kan de oberbied ze andere soortgelijke gerechten aandie gebakken zijn en de verkoop doen.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (10)

Brengt u mij meer in rekening?

Wanneer klanten gerechten willen afstemmen op hun voorkeuren en bijvoorbeeld een extra ingrediënt willen toevoegen, zullen ze zeker willen weten of ze daar extra voor moeten betalen. Ja, het is simpel. De ober zal naar gelang van toepassing ja of nee antwoorden.

De waarheid is dat je ook een goede instelling nodig hebt om deze vraag zo te beantwoordendat de klant niet denkt dat het restaurant ze meer in rekening wil brengen, maar eerder dat het de moeite waard is om dat extra bedrag te betalen om hun ervaring te verbeteren en waarom er kosten in rekening worden gebracht.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (11)

Is het erg pittig?

Een kenmerk dat moeilijk te meten is, is de pittigheid van een gerecht. Voor klanten die van pittig houden is het meestal geen probleem, want hoe meer hoe beter. Veel klanten zijn echter misschien nieuwsgierig om een ​​pittig gerecht te proberen, maar moeten er zeker van zijn dat het hun mond niet zal verschroeien en hun ervaring zal verpesten. Een optie is om de klant uit te nodigenproef een pittige saus die je misschien bij de hand hebten geef ze op basis daarvan een referentie voor het gerecht. Het is natuurlijk cruciaal dat de ober het van tevoren heeft geprobeerd en bekend is met de intensiteit ervan.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (12)

Hoe wordt dit gerecht bereid?

Hoewel het bereiden van gerechten meer een keukenaangelegenheid is, moet het personeel van de eetzaal deze informatie ook kennen, ze moeten de bereiding van elk gerecht hebben gezien en zelfs weten waarom de recepten op deze manier worden bereid, welke voordelen deze of gene manier van koken het eten geeft, hoe hun serveermethode hun smaak en kwaliteit bevordert en andere merkwaardige feiten.Deze vraag geeft de ober een gouden kans om te schitterendoor een volledig antwoord te geven. Het is ook een goede manier om klantloyaliteit te creëren, aangezien klanten die extra informatie krijgen die ze bij de concurrentie niet vinden.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (13)

Wanneer komt mijn eten aan?

Een andere vraag die het personeel soms overrompelt, is hoe lang het nog duurt voordat het eten op tafel komt. Het is logisch als er daadwerkelijk vertraging is opgetreden, maar sommige klanten zijn hier erg gevoelig voor en vragen het van tevoren of aanhoudend.

Het eerste zou zijnbeantwoord ze geduldigen laat ze begrijpen dat hun bestelling niet met opzet wordt uitgesteld, maar eerder een voorbereidingstijd heeft. Ten tweede moet je de status van het gerecht in de keuken controleren, zodat je de klant eerlijk kunt informeren over een eventuele vertraging. Tot slot, als er daadwerkelijk vertraging is, verontschuldig je dan, leg duidelijk uit wat er aan de hand is en maak het goed met een product waar ze van kunnen snoepen terwijl ze wachten.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (14)

Waarom zitten er haren in mijn eten?

Er kunnen veel dingen misgaan in de horeca en daarom is het niet ongebruikelijk dat een gerecht koud op tafel komt of een haarlok heeft. De beste manier om zo'n gênante situatie op te lossen is met transparantie en creativiteit.

Bied uw excuses aan zonder te overdrijven of overdreven dramatisch te zijn en bied vervolgens een stimulans aan die aantrekkelijk genoeg is om de klant te doen vergeten wat er is gebeurd. Als het een serieuze blunder is, kan de ober b.v. bieden aanvervang het gerecht door een beter gerechten er geen kosten voor in rekening brengen, bied een . De sleutel hier is om kalm te blijven en de situatie normaal aan te pakken om te voorkomen dat de zaken erger worden.

14 vragen die klanten aan de ober stellen en hoe ze te beantwoorden (15)

Kun je het inpakken voor vervoer?

Sommige klanten willen een klein deel van wat ze op hun bord hebben achtergelaten mee naar huis nemen. Het lijkt misschien vreemd voor sommige obers om zo weinig mee naar huis te willen nemen, maar de realiteit is dat klanten hun eigenaardige gewoontes en gewoontes hebbenhet restaurant kan ze redelijkerwijs ontvangen. Het beste wat de ober kan doen wanneer hij met deze vraag wordt geconfronteerd, is om geen verbijstering te tonen en natuurlijk "ja" te antwoorden, hun verzoek te begrijpen en de klant zijn kleine afhaalpakket te geven.

We kunnen aan deze lijst nog veel meer vragen toevoegen die klanten stellen aan obers in restaurants. Heb je jezelf geïdentificeerd met een van hen? Beantwoordt u deze goed in uw bedrijf? We hopen dat dit het geval is en dat uw klantenplaats goede recensies over uw service. Het is de beste manier om je te onderscheiden van de concurrentie!

Wij nodigen u uit om al het goede te ontdekken dat TheFork voor uw restaurant heeft. Klik hier jen ontdek alle klanten die je elke maand kunt werven met ons platform.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 18/10/2023

Views: 5707

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.