Geld verdienen met podcasting: 11 manieren om inkomsten te genereren met een podcast (2023)

Denken aaneen podcast startenen wil je weten hoe podcasters geld verdienen?

Of heb je al een podcast en ben je op zoek naar manieren om je inkomsten te verhogen?

Goed nieuws, er zijn veel verschillende manieren om geld te verdienen met een podcast...

Sommige werken goed als je net begint, en andere werken het beste als je eenmaal meer gevestigd bent en een groter publiek hebt.

Hoe dan ook, je vindt opminsteen manier om geld te verdienen met podcasten, ongeacht in welk stadium je je bevindt.

Laten we beginnen:

Affiliate-marketing

Affiliate marketing of performance marketing is waar u een commissie krijgt wanneer u mensen doorverwijst naar andere bedrijven. Normaal gesproken verdien je geld wanneer iemand een aankoop doet.

Affiliate marketing werkt het beste wanneer u producten of diensten promoot die u gebruikt of waarmee u vertrouwd bent, zodat u ze authentiek kunt promoten.

U kunt uw eigen 'advertentie'-plek maken om een ​​aanbieding van een partner te promoten als u niet de doelgroepgrootte heeft voor traditionele sponsoring. Of u kunt natuurlijk een vermelding van een product of dienst opnemen terwijl u uw reguliere inhoud levert.

Er zijn partnerprogramma's voor bijna elk populair product of elke populaire service.Amazoneis een van de meer populaire programma's, of je kunt ook lid worden van een netwerk zoalsShareASalewaar u kunt zoeken en solliciteren om deel te nemen aan specifieke programma's.

Het gebruik van een plug-in zoalsLassowordt ten zeerste aanbevolen. Hiermee kunt u korte links maken die doorverwijzen naar uw speciale trackinglink (naast een heleboel andere handige functies). Dit maakt het gemakkelijk om een ​​korte, gedenkwaardige URL op je podcast te zeggen.

Het is ook nuttig ommaak een WordPress-blogzodat mensen gemakkelijk meer kunnen leren en alle verschillende bedrijven kunnen vinden die u noemt.

Ik gebruik Buzzsprout podcast hosting (zie onze recensie) voor mijn podcast en als jijmeld je aan via mijn speciale link, geeft Buzzsprout je een gratis cadeaubon van $ 20 van Amazon, terwijl ik een commissie kreeg zonder extra kosten voor jou. Best gaaf als je het mij vraagt!

Update: Buzzsprout heeft onlangs een aangesloten marktplaats toegevoegdom het zo gemakkelijk mogelijk te maken om geld te verdienen met je show:

(Video) Monetizing a Podcast: 11 Ways to Make Money Podcasting

Je leest er alles over indeze uitgebreide blogpost.

Als je meer wilt weten over hoe je eerlijk en effectief aan affiliate marketing kunt doen, bekijk dan deze geweldige (en gratis)affiliate marketing gidsdoor Pat Flynn.

Wanneer jedownload de gids, krijg je ook de kans om de zijne te grijpen1•2•3 Affiliatemarketingvoor $ 200 korting!

Sponsoren & Reclame

Advertenties en sponsoring zijn waarschijnlijk de eerste dingen waar je aan denkt als je op zoek bent naar manieren om geld te verdienen met podcasting.

Er zijn verschillende podcast-advertentienetwerken die u in contact kunnen brengen met adverteerders. Ze doen al het werk om adverteerders te vinden, over tarieven te onderhandelen, het script te krijgen en meer. Je hebt meestal een groter publiek van minimaal 5.000 of 10.000 luisteraars per maand nodig om met hen te werken.

Een van de grootste advertentienetwerken isMidrol, een ander populair netwerk isAuthentiek, en veel van depodcast-hostingbedrijvenhebben ook hun eigen netwerken.

Een andere optie die goed kan werken als u een kleiner of meer nichepubliek heeft, is om rechtstreeks contact op te nemen met bedrijven die goed bij uw publiek passen.

En zoals ik al zei in de podcast, kwam Casper zojuist met deze parodie:Casper De podcast gesponsord door Casper(link gaat naar SoundCloud).

Cursussen

Veel populaire podcasters maken hun eigen online cursussen om soortgelijke inhoud te leren als waar ze het over hebben in hun podcast.

Online cursussenzijn een geweldige manier om iets op een gemakkelijk te volgen manier aan te leren, waarbij iemand een specifiek resultaat kan behalen als ze het eenmaal hebben voltooid.

Het helpt om een ​​e-maillijst te hebben, zodat je je publiek op de hoogte kunt houden van je cursus, zowel op je podcast als via e-mail.

Bekijk hier de beste e-mailserviceprovider voor podcasters.

Een andere optie om cursussen te promoten, is door een webinarplatform te gebruiken om gedurende ongeveer 45 minuten de waarde te laten zien van wat u aanbiedt en een cursus aan te bieden die u aan het einde heeft.

(Video) How Podcasters are Getting RICH (3 Replicable Ways)

Deze werken goed omdat mensen betrokken zijn en live met je in contact komen.

Bekijk hier de beste webinarplatforms.

Een voorbeeld van mij: ik heb een cursus genaamdPodcast-website LaunchPadwaar je kunt leren hoe je een podcasting WordPress-website zoals deze kunt maken. Het is gebouwd op deLeerzaam cursusplatform.

Bekijk deze ook eenscursussen om podcasting te leren.

Diensten

Je kunt diensten aanbieden die aansluiten bij de inhoud van je podcast.

Ik analyseerde en bekritiseerde online advertenties op een podcast en de service die ik aanbood was Google AdWords en Facebook Ads-beheer.

Door te laten zien dat ik wist waar ik een expert in was, wisten mensen dat ze advertentiebeheer op expertniveau zouden krijgen. Dit maakte het veel gemakkelijker om klanten te krijgen zonder ze te hoeven "verkopen" op basis van mijn capaciteiten.

Je zou iets soortgelijks in veel verschillende industrieën kunnen doen.

Coachen & Adviseren

Coaching & Consulting lijkt een beetje op het aanbieden van een dienst, maar meestal doe je het werk niet voor hen. In plaats daarvan help of begeleid je hen bij het verbeteren.

Gangbare sectoren met veel consultants en coaches zijn fitness, voeding, zaken en onderwijs, maar ik weet zeker dat er in elke branche consultants zijn.

Crowdfunding en donaties

U kunt om donaties vragen om u en uw podcast te ondersteunen. Meer op entertainment gerichte podcasts zouden goed passen om op deze manier geld te verdienen.

Een gemeenschappelijk platform voor het accepteren van donaties ispatroon. Ze maken het heel gemakkelijk om extra inhoud of bonussen aan te bieden, afhankelijk van de hoeveelheid geld waarmee mensen je ondersteunen.

Ze geven je zelfs de mogelijkheid om een ​​aparte betaalde RSS-feed te hebben, wat mooi aansluit bij de volgende methode om geld te verdienen met podcasting...

Premium-inhoud

Premium-inhoud kan echt alles zijn wat je maar wilt, maar enkele van de gebruikelijke manieren waarop podcasters premium-inhoud aanbieden, zijn met:

(Video) Zo Kun Je €500 PER DAG Verdienen Met YOUTUBE, Zonder Jezelf Te Filmen!

  • Aanvullende interviews
  • Inhoud achter de schermen
  • Advertentievrije RSS-feed
  • RSS-feed met vroege toegang
  • Vraag en antwoord met de gastheren

Veel plezier met het bedenken van unieke manieren om voor een paar dollar per maand extra waarde toe te voegen aan uw gemeenschap.

De dagelijkse draadis een podcast- en nieuwssite die de videoversie van de podcast, live afleveringen, een tuimelaar en andere bonussen biedt wanneer u een jaarabonnement koopt. Wat je ook vindt van de content die ze aanbieden, dit is een geweldig voorbeeld van premium content.

Evenementen

Het organiseren van evenementen is niet alleen een geweldige manier om geld te verdienen, maar brengt ook je beste fans bij elkaar en brengt ze nog meer waarde.

Een voorbeeld dat ik hoorde van Pat Flynn was deWalker stalkerconferentie. Het werd gestart door een podcast die sprak over The Walking Dead TV-show.

Ze doen evenementen over de hele wereld en betrekken zelfs de acteurs erbij. Dat klinkt geweldig!

Een ander voorbeeld van Sam Harris combineert Patreon en live-evenementen, waarbij je als je Patron wordt vroege toegang hebt tot tickets voor zijn live-evenementen.

Fysieke producten

Fysieke producten zijn zaken als t-shirts, mokken en andere swag.

De Generation Why Podcast biedt eental van verschillende producten, plus premium-inhoud en een zeer actieve Patreon-pagina.

Je kunt een site alsTeespringom ervoor te zorgen dat u genoeg verkopen krijgt voordat ze worden gedrukt - op die manier komt u niet vast te zitten met een heleboel producten.

Boeken

Een populaire podcast gebruiken voor de verkoop van boeken is een andere uitstekende manier om geld te verdienen en uw autoriteit te vergroten.

U kunt uw podcastpubliek gebruiken om die eerste verkopen en recensies te krijgen waarmee uw boek ook opvalt.

Twee voorbeelden die ik ken (en heb gekocht) zijn:

Je kunt ook te gast zijn op andere podcasts om je boek te promoten wanneer het wordt gelanceerd.

Spreken in het openbaar

Veel podcasters worden benaderd voor spreekbeurten in hun branche. Het is logisch dat als iemand het leuk vindt wat ze op je podcast horen, je hoogstwaarschijnlijk geschikt bent om te spreken op conferenties en live-evenementen (en ervoor betaald wordt).

(Video) Online Geld Verdienen Met TikTok

Spreekkosten kunnen variëren van een paar honderd dollar (of gewoon gratis hotel & aanwezigheid) tot 6 cijfers of meer.

Spreken is een andere geweldige manier om je autoriteit te vergroten en om blootgesteld te worden aan een nieuw publiek dat hopelijk toekomstige podcast-luisteraars zal worden.

Combineer methoden

Zoals je kunt zien, zijn er veel verschillende manieren om geld te verdienen met podcasting. Het combineren van een paar verschillende manieren is een populaire aanpak en je kunt je methodes voor het genereren van inkomsten in de loop van de tijd altijd wijzigen en aanpassen.

Er is geen "juiste" manier om van uw podcast een bedrijf te maken, alleen de juiste maniervoor jou.

Heb ik methoden voor het genereren van inkomsten gemist die u gebruikt? Of heb je een favoriet? Laat het me weten in de comments!

Hoeveel geld verdienen podcasts?

Verdienen podcasts geld? Natuurlijk doen ze dat!

Grote namen krijgen er grote hoeveelheden luisteraars en grote hoeveelheden advertentie-inkomsten voor terug.

VolgensAdverterenCast, zijn de gemiddelde CPM-tarieven van 30 seconden (kosten per 1.000 luisteraars) $ 18, terwijl de CPM's van 60 seconden $ 25 zijn.

The Ringer had in 2018 ongeveer 420 miljoen downloads en verdiende daarmee$ 15 miljoen aan advertentie-inkomsten(betaalmuur). Amy Schumer kreeg daarvoor een betaaldag van $ 1 miljoencreëreneen programma voor Spotify.

Maar hoeveel verdienen "kleinere" namen? En hoe doen ze het?

Hier zijn een paar voorbeelden:

  • The Bowery Boys is een podcast over de geschiedenis van New York City en maaktmeer dan $3.800/maandvia Patreon.
  • The Last Podcast On The Left maaktmeer dan $ 57.000/maandgewoon via Patreon. Ze verkopen ook shirts en doen regelmatig liveshows in verschillende steden.

U kunt "podcast" typen in het Patreon-zoekvak om meer voorbeelden te zien, maar niet iedereen deelt zijn inkomsten, hoewel u dit kunt schatten aan de hand van het aantal patrons.

Hier is een interessant en nuttiganalyse van best verdienende podcasts op Patreon. Wat duidelijk is, is dat consistentie en een lange levensduur een grote rol spelen in hoeveel geld mensen verdienen met podcasting.

Wil je luisteren terwijl je door de site bladert?Abonneer je op Apple of Google Podcasts.

(Video) Hoe Gaat Een Moslim Om Met Geld? | Podcast #11

FAQs

Hoe kan je geld verdienen met een podcast? ›

Het geld verdienen met een podcast is eigenlijk heel goed vergelijkbaar met het verdienmodel achter sommige bloggers of vloggers. Zij die voor de kost content schrijven of video's maken. Vaak krijgen zij een bepaalde vergoeding per aantal bezoekers of kijkers. En zo werkt het ook veelal in de podcastwereld.

Hoeveel kun je verdienen met podcast? ›

Verdienen podcasts geld? Natuurlijk doen ze dat! Grote namen krijgen grote hoeveelheden luisteraars en grote hoeveelheden advertentie-inkomsten terug. Volgens AdvertiseCast zijn de gemiddelde tarieven voor 30 seconden CPM (kosten per 1K luisteraar) $18, terwijl 60 seconden CPM $25 zijn.

Hoe kan je een podcast op Spotify zetten? ›

Het enige wat je hoeft te doen is je podcast uploaden naar PodcastFeed. Wij doen de hosting, zetten je bestanden om naar het juiste format, maken automatisch een foutloze en complete RSS feed aan, maken automatisch een website aan met je podcast (inclusief deelbare speler).

Kan je leven van een podcast? ›

Je kunt je podcast zien als een groeiversneller waarmee niet alleen je bedrijf groeit, maar waarin je ook nog eens steeds meer werkt met ideale klanten, zodat je je passie en purpose met elkaar verbindt en impact maakt als ondernemer.

Kan je zomaar een podcast beginnen? ›

Iedereen kan een podcast maken door minimaal de volgende stappen uit te voeren: Een concept bedenken (onderwerp, naam, format en duur van elke aflevering). Beeldmateriaal ontwerpen en een beschrijving maken om je podcast in de markt te zetten. Audiobestanden opnemen en bewerken (bijvoorbeeld mp3's).

Hoeveel verdien je met 10 miljoen streams? ›

In Nederland is Spotify nog altijd het grootste streamingsplatform. Spotify betaalt per 1.000 streams 3 tot 4 euro, dit bedrag kan variëren. Voor onze berekening gaan we uit van 3,50 euro per 1.000 streams. Stel dat je 1 miljoen streams haalt, dan krijg je dus 3.500 euro.

Hoeveel verdien je met een Spotify podcast? ›

Spotify betaalt gemiddeld tussen de €0,003 en €0,004 per stream. Voor 1.000 streams ontvang je dus gemiddeld 3 tot 4 euro. 100.000 streams leveren je ongeveer 300 tot 400 euro op.

Hoe lang moet een podcast duren? ›

De lengte van een podcast verschilt enorm van elkaar. Zo heb je korte podcasts van ongeveer vijf tot tien minuten en lange podcasts van een half uur tot een uur. De duur van de podcast is vaak afhankelijk van de content die je bespreekt, maar ook hierbij kun je weer variëren qua lengte.

Waarom zou je een podcast maken? ›

Een podcast geeft jouw bedrijf de mogelijkheid om jouw unieke boodschap op een persoonlijke en waardevolle manier te verspreiden. Je kunt met podcasten helemaal zelf invullen hoe jouw boodschap gehoord gaat worden. Bijvoorbeeld door het interviewen van gasten of het beantwoorden van vragen van luisteraars.

Waar publiceer ik mijn podcast? ›

Waar moet ik mijn Podcast publiceren? Apple PodcastsSpotify, en Google Podcasts zijn de "grote 3" diensten waarmee je moet beginnen.

Welk platform voor podcast? ›

De meeste mensen luisteren naar podcasts via een van de grote podcast players, zoals Spotify, Apple podcasts, Google podcasts, Stitcher of Overcast.

Is een podcast maken gratis? ›

Een ander antwoord op de vraag of podcasts gratis zijn, is: 'Nee, natuurlijk niet'. Want een podcast maken kost tijd, en dus geld. De apparatuur die je ervoor nodig hebt, kost ook geld.

Welke spullen heb je nodig voor het maken van een podcast? ›

Om een podcast te maken heb je audio-opnameapparatuur nodig. Met een smartphone kan je natuurlijk geluid opnemen, maar de kwaliteit zal vaak te wensen overlaten. Daarom maak je best gebruik van gespecialiseerd materiaal zoals een goede microfoon en audiorecorder.

Waaraan moet een podcast voldoen? ›

Uitstekende audiokwaliteit is een randvoorwaarde voor een podcast. Dus zorg dat je die kwaliteit in huis haalt. Welke apparatuur je precies nodig hebt, hangt af van de vorm van je podcast. Je hebt altijd een microfoon nodig om je audio op te nemen.

Hoe kan je geld verdienen met Spotify? ›

Hoe kan je via Spotify geld verdienen? Je kan geld verdienen door muziek toe te voegen op Spotify. Dit kan je nog niet direct bij de streamingdienst doen, maar er zijn wel muziek distributie partner waarmee je kan samenwerken. Deze kunnen dan voor jou je muziek op Spotify en andere diensten zitten, zoals Apple Music.

Hoeveel verdien je op Podimo? ›

Zodra Premium leden naar jouw podcast luisteren, verdien je 50% van de door hen op jouw podcast gegenereerde omzet. Dit is puur additionele omzet - dat wil zeggen dat je verder niets hoeft aan te passen aan jouw huidige distributie- of verdienmodel.

Videos

1. Hoe Start Je Een AirBNB Bedrijf | Nikki Koppedraaijer
(Lotgenoten Podcast)
2. CHATGPT OM GELD TE VERDIENEN: 5 geniale manieren om geld te verdienen met Chat GPT
(Yes To Tech)
3. 1 Minuut Podcast #421: Beste Manier Van Online Geld Verdienen
(Leroy Seijdel)
4. Hoe werkt Dropshipping in 2023 (voor beginners)
(Joshua Kaats)
5. Ontmoet De BESTE Salesman Van Nederland
(Lotgenoten Podcast)
6. Om een business te starten hoef je niet slim te zijn | Podcast 102 | Goed Geld Verdienen
(Heino Duits Ondernemer)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated: 04/06/2023

Views: 6100

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.