Klembordgeschiedenis controleren en herstellen op Android [2022] (2023)

Tekst kopiëren en plakken van de ene app naar de andere is een van de basisdingen die we doen met onze smartphones. Of we nu een adres kopiëren om een ​​bericht in te sturen of interessante informatie delen met een vriend, het klembord is een van de dingen die ons leven een stuk gemakkelijker maken.

Het klembord is in feite een tijdelijke opslagruimte waar teksten worden opgeslagen wanneer we ze kopiëren of knippen. Het is als een buffer waarmee we de opgeslagen teksten snel ergens anders kunnen plakken.

Hoewel het klembord een handige functie is, is het ook vrij beperkt. Om te beginnen kan het slechts een uur tekst opslaan voordat het automatisch wordt overschreven door nieuwe tekst. Dat betekent dat je pech hebt als je per ongeluk een andere tekst kopieert bovenop degene die je wilde bewaren.

Gelukkig zijn er een paar manieren om de klembordgeschiedenis op Android te controleren en te herstellen. Hier zijn enkele van de beste methoden die u kunt proberen.

Inhoudsopgave

Klembordgeschiedenis controleren en ophalen op Android

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de klembordgeschiedenis, afhankelijk van de app die u gebruikt.

Voor een beter begrip behandelen we deze methode in drie delen;

  1. Ingebouwd klembord in het toetsenbord
  2. Toegewijde klembordmanager van derden.
  3. Veiligheidstips voor het gebruik van een klembord

Laten we deze methoden één voor één bespreken!

I. Ingebouwd Android-klembord in toetsenbord

De meesten van jullie weten misschien al dat veel toetsenbord-apps een ingebouwde klembordmanager hebben die alle tekst die je kopieert opslaat. Niet veel mensen begrijpen echter het bestaan ​​van deze functie en hoe deze te gebruiken.

1. Klembordgeschiedenis herstellen op Google Keyboard (Gboard)

De meeste Android-telefoons worden tegenwoordig geleverd met deGboard-appals het standaardtoetsenbord. Als u Gboard gebruikt, is het herstellen van uw klembordgeschiedenis een fluitje van een cent.

Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

Open uw toetsenbord (Gboard) in het tekstveld waarnaar u informatie wilt kopiëren en klik op de pijltoets in de linkerbovenhoek van het toetsenbord.

Klembordgeschiedenis controleren en herstellen op Android [2022] (2)

Klik nu op het pictogram "Paperboard (????)" / klembord. Dat start de Gboard-klembordmanager.

Klembordgeschiedenis controleren en herstellen op Android [2022] (3)

Vanaf hier kunt u de klembordgeschiedenis controleren en herstellen. Om informatie van hieruit te kopiëren, tikt u eenvoudig op de informatie en deze wordt naar uw tekstveld gekopieerd.

Klembordgeschiedenis controleren en herstellen op Android [2022] (4)

Tip:

Als uw klembordinstellingen zijn uitgeschakeld, kunt u ze eenvoudig inschakelen door op de juiste knop te klikken. U kunt ook specifieke items van het klembord vastzetten of verwijderen.

2. Toegang tot de klembordgeschiedenis op het SwiftKey-toetsenbord

Als je gebruiktSwiftKey-toetsenbord, toegang tot uw klembordgeschiedenis is net zo eenvoudig.

Volg gewoon deze stappen:

Tik en houd het tekstvak vast om het toetsenbord te openen.

Klembordgeschiedenis controleren en herstellen op Android [2022] (5)

Klik op de pijltjestoets linksboven op het toetsenbord.

Klembordgeschiedenis controleren en herstellen op Android [2022] (6)

Klik nu op het pictogram "Paperboard (????)" / klembord om toegang te krijgen tot uw klembordgeschiedenis. Om uw informatie over uw tekstveld te krijgen, tikt u eenvoudig op het gewenste stuk informatie.

Als u een andere populaire gebruikttoetsenbord-apps voor Android, zal de procedure voor toegang tot het klembord vergelijkbaar zijn.

Ook op TechPP

II. Toegewijde klembordbeheerder van derden

U kunt kiezen voor een speciale app voor klembordbeheer van derden als u meer opties en maatwerk wilt. Er zijn veel van dergelijke apps in de Google Play Store en u kunt degene kiezen die het beste bij u past.

We raden aan een app te kiezen die geen root-toegang vereist, omdat deze een beetje veiliger is.

Enkele van de beste klembordbeheer-apps die u kunt gebruiken, zijn:

Laten we eens kijken hoe u kunt gebruikenClipper - Klembordbeheerom toegang te krijgen tot uw Android-klembordgeschiedenis en deze te herstellen.

Clipper gebruiken - Klembordbeheer om de geschiedenis van het klembord te herstellen

Clipper is gebruiksvriendelijk en rijk aan functiesklembord beheerderapp die geen root-toegang vereist.

Volg gewoon deze eenvoudige stappen om Clipper te gaan gebruiken:

Download en installeer eerst de app vanuit de Google Play Store.

Klembordgeschiedenis controleren en herstellen op Android [2022] (7)

Nadat de app is geïnstalleerd, opent u deze en verleent u de benodigde machtigingen.

Klembordgeschiedenis controleren en herstellen op Android [2022] (8)

Telkens wanneer u een tekst kopieert, wordt deze nu opgeslagen in de app en kunt u deze openen door de app te openen. Tik op de hoofdpagina van de applicatie op de optie Klembord. Hierdoor wordt een lijst weergegeven met alle inhoud van het klembord die u hebt gekopieerd. Naast deze functies kunt u ook notitiesjablonen maken, klemborden vastzetten, taggen en categoriseren.

III. Veiligheidstips voor het gebruik van een klembord

Hoewel het gebruik van een klembordmanager een goede manier is om alles wat u kopieert bij te houden, brengt het ook bepaalde beveiligingsrisico's met zich mee.

Aangezien alle gekopieerde informatie op één plek wordt opgeslagen, heeft iedereen die toegang heeft tot uw telefoon er toegang toe. Dus als u iemand bent die zich zorgen maakt over privacy, raden we u aan geen klembordmanager te gebruiken.

Bewaar nooit gevoelige informatie zoalswachtwoorden, creditcardnummers of iets anders dat kan worden gebruikt om u op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Zorg er ook voor dat u alleen machtigingen geeft aan apps die het klembord beheren en die u vertrouwt. Er zijn gevallen geweest waarin kwaadaardige toepassingen het klembord gebruikten om gebruikersgegevens te verzamelen zonder dat ze het wisten.

Android 13 brengt de nieuwe klembord-editor

TerwijlAndroid 13is net begonnen met de uitrol naar Pixel-apparaten, maar zal later dit jaar (hopelijk) zijn weg vinden naar veel andere Android-apparaten. En een van de nieuwe toevoegingen is de Clipboard Editor. Precies zoals het klinkt, kunt u met deze nieuwe functie bewerken wat u naar het klembord hebt gekopieerd.

Nadat u een tekst hebt gekopieerd, ziet u een overlay in de linkerbenedenhoek van het scherm, inclusief een kort voorbeeldfragment en het bewerkings-/potloodpictogram. Klik gewoon op het bewerkingspictogram en u kunt nu de gekopieerde inhoud bewerken voordat u deze ergens anders plakt. Het is nog steeds geen volwaardige Clipboard Manager, maar een handige kleine functie die u kunt gebruiken zonder een app te installeren.

Gebruik het Android-klembord als een professional!

Dat is het! We hopen dat u nu weet hoe u uw klembordgeschiedenis op Android kunt openen en beheren. Als u twijfels of vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op in de opmerkingen hieronder. Vergeet ook niet om deze gids te delen met je vrienden en familie die het misschien nuttig vinden.

Veelgestelde vragen over het beheren van de klembordgeschiedenis op Android

Klembordgeschiedenis controleren en herstellen op Android [2022] (10)

Kan ik mijn verwijderde klemborditems herstellen?

Nee, u kunt uw verwijderde items niet herstellen omdat de klembordgeschiedenis wordt verwijderd zodra u uw klembord handmatig wist, of het wordt overschreven door nieuw gekopieerde gegevens. Dus als u per ongeluk iets van uw klembord verwijdert, kunt u het niet meer herstellen.

Hoe maak ik mijn klembord leeg?

U kunt uw klembordgeschiedenis heel snel wissen vanaf uw toetsenbord. Roep gewoon het toetsenbord op en ga naar je klembord. Klik nu op het potloodpictogram en selecteer de items die u wilt verwijderen. Klik ten slotte op het pictogram Verwijderen of Prullenbak (????️).

Als u een speciale klembordmanager gebruikt, moet u de overeenkomstige applicatie openen en de gegevens daar verwijderen.

Hoe Samsung Galaxy Klembordgeschiedenis te zien / vinden?

Om de klembordgeschiedenis op Samsung Galaxy-telefoons te vinden, opent u de Samsung-toetsenbordapp, tikt u op de drie horizontale stippen in de rechterhoek en tikt u op Klembord. Hiermee wordt de volledige klembordgeschiedenis op Samsung-telefoons weergegeven.

Hoe sla ik gegevens voor altijd op mijn klembord op?

U kunt gegevens opslaan in uw toetsenbordklembord-app door deze eenvoudig vast te pinnen. We raden echter aan om voor dergelijke doeleinden een klembord van derden te gebruiken, omdat dit betrouwbaarder is.

Als u een item in Gboard wilt vastzetten, opent u eenvoudig het klembord en drukt u lang op de informatie die u wilt vastzetten. Klik nu op het speldpictogram om het vast te zetten. Onthoud dat u om veiligheidsredenen uw wachtwoorden of andere gevoelige gegevens niet mag vastpinnen.

Wat is de maximale grootte die mijn klembord kan opslaan?

De maximale grootte van de klembordopslag is afhankelijk van uw toetsenbord of de specifieke klembordbeheerder die u gebruikt. Met het Gboard-toetsenbord kunt u ongeveer een half dozijn items ongeveer een uur of iets langer op het klembord bewaren. Bij andere toetsenborden kan het aantal hoger of lager zijn.

Met speciale klembordbeheerders is er meestal geen limiet aan het aantal items dat u kunt opslaan. Sommige managers kunnen echter de grootte van elk item beperken.

Kan ik foto's op mijn klembord opslaan?

Ja, u kunt foto's opslaan op uw toetsenbord of op het klembord van een speciale klembordmanager. Met speciale beheerders kunt u handmatig foto's en andere bestanden toevoegen, terwijl sommige toetsenborden automatisch foto's naar het klembord opslaan wanneer u ze kopieert.

Hoe krijg ik toegang tot het klembord op mijn Windows?

Om toegang te krijgen tot uw klembord op uw Windows-apparaat, drukt u op de opdracht "win+V". Hierdoor wordt de klembordgeschiedenis weergegeven waar u toegang heeft tot uw meest recent gekopieerde items. U kunt ook op de toetsencombinatie "Win+Shift+S" drukken om een ​​screenshot te maken, die automatisch op uw klembord wordt opgeslagen.

Waar worden klembordbestanden opgeslagen?

De klembordservice van Android slaat informatie op in RAM wanneer u tekst opslaat op het klembord. U kunt die gegevens niet rechtstreeks openen op standaard Android-telefoons. Op Samsung-telefoons wordt de klembordgeschiedenis opgeslagen in de map /data/Clipboard.

Hoe knip en plak ik op Android?

Het kopiëren van woorden, zinnen, paragrafen of andere tekst van een webpagina, bericht of andere bron gaat als volgt:

  • Houd een woord ingedrukt in het gedeelte dat u wilt kopiëren. Elke kant van de tekst is gemarkeerd met handvatten.
  • Markeer de tekst die u wilt kopiëren door de grepen te verslepen.
  • Tik op Kopiëren in het menu boven de gemarkeerde tekst.
  • De gekopieerde tekst moet in de toepassing worden geplakt waar u deze wilt hebben, zoals een e-mail- of messenger-app. Plak de tekst in de e-mail, het bericht of het document.
  • Houd het tekstveld ingedrukt waar u de tekst wilt plakken.
  • Tik op Plakken in het menu dat verschijnt.

Was dit artikel behulpzaam?

JaNee

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated: 23/11/2023

Views: 5745

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.