Laatste kosten van levensonderhoud: vakantiegangers kunnen te maken krijgen met 'ernstige financiële problemen' vanwege parkeren op de luchthaven; huur stijgt met vijfde in delen van Engeland (2023)

Belangrijkste punten
 • In sommige delen van Engeland stijgen de huurkosten in een jaar tijd met meer dan een vijfde
 • Hoe u geld kunt besparen voordat u op vakantie gaat
 • Werknemers British Airways krijgen forse loonsverhoging
 • Stijgende hypotheeklasten tasten de geestelijke gezondheid van bijna een derde van de mensen aan
 • Bank laat zware hints vallen over waar de rentetarieven naartoe kunnen gaan | Ed Conway
 • Gebruik onze bestedingscalculator om te zien welke prijzen omhoog of omlaag zijn gegaan
 • Podcast: Rente omhoog - focus op spaarders en huurders
 • Live verslaggeving door Lucia Binding

14:31:09

Bent u zwaar getroffen door de stijgende rente?

Bent u zwaar getroffen door de 13 opeenvolgende renteverhogingen? Heeft u moeite om uw hypotheek of huur te betalen?

Jij kanstuur ons een bericht op WhatsAppals je wilt worden vermeld of informatie hebt.

Door ons uw videobeelden/foto's/audio te sturen, gaat u ermee akkoord dat we het materiaal kunnen uitzenden, publiceren en bewerken en doorgeven aan anderen voor soortgelijk gebruik in alle media wereldwijd, zonder dat u daarvoor enige betaling verschuldigd bent. Dien uw bijdrage pas in als u hiermee akkoord gaat.

17:40:29

Amazon verdient beter dan verwacht omdat shoppers koopjes doen

De netto-omzet van Amazon groeide in het laatste kwartaal tot £ 134,4 miljard (£ 105,3 miljard), een stijging van 11%.

De retailgigant rapporteerde ook een nettowinst van $ 6,7 miljard (£ 5,25 miljard), in tegenstelling tot een verlies vorig jaar.

De omzetstijging van Amazon - gemengd met kostenbesparingen, waaronder een golf van banenverlies aan het begin van het jaar - zorgde ook voor hogere winstmarges, met een winst na belasting die bijna het dubbele was van de verwachtingen.

Het bedrijf zei dat een hoogtepunt van het kwartaal het Prime Day-evenement op 11 en 12 juli was, waarbij Prime-leden meer dan 375 miljoen items kochten, wat hen in totaal $ 2,5 miljard bespaarde.

17:36:01

De meest betaalbare uitjes in het VK voor last-minute retraites in een zomerhuisje

De duurste tijd om een ​​vakantiehuis te huren is tijdens de schoolvakanties, met gemiddeld meer dan £ 1.000 per week in Cornwall en Dorset. Er is echter nog steeds hoop op het vinden van een budgetvriendelijke optie.

(Video) The cost of living for Rosey

Recente onderzoeken uitgevoerd door Which? Uit Travel blijkt dat er in augustus nog tal van vakantiehuizen te koop zijn. U kunt de kosten aanzienlijk verlagen door de duurste bestemmingen te mijden.

Voor een last-minute ontsnapping neemt het gebied rond Durham en Tyne and Wear de leiding met een gemiddelde prijs van slechts £ 544. Als je op zoek bent naar een gezellig huisje met één slaapkamer, zakt de prijs nog verder naar slechts £ 422.

Staffordshire, Lincolnshire en Lancashire bieden ook een aangename verrassing, met gemiddelde prijzen van minder dan £ 600 per week voor vakantieverhuur.

In Schotland nemen Ayrshire en Arran de prijs in ontvangst als de meest economische regio, met huizen die beschikbaar zijn voor gemiddeld £ 602 per week. Dit staat in schril contrast met de andere kant van het spectrum - Perthshire, waar het gemiddelde £ 809 per week is.

In Wales komt Midden-Wales naar voren als de budgetvriendelijke keuze, met huisjes die beschikbaar zijn voor £ 678. Dit is bijna £ 300 minder dan het drukbezochte toeristische centrum van Snowdonia, waar de prijzen £ 968 per week bedragen.

17:14:01

Martin Lewis biedt advies voor mensen met meer dan £ 8.000 op hun bankrekening

Martin Lewis heeft wat advies gegeven om mensen te helpen het meeste uit hun geld te halen tijdens deze rentestijgingen.

De Money Saving Expert zegt dat de tarieven voor zowel spaarrekeningen als Cash ISA's zelfs beter zijn geworden dankzij de voortdurende renteverhogingen van de Bank of England.

Lewis suggereert dat als u de tijd neemt om naar de beste tarieven te zoeken, uw spaargeld mogelijk honderden ponden aan rente zou kunnen opleveren.

Bovendien heeft hij een deel van het zware werk voor je gedaan. Voor degenen onder u met £ 8.000 of meer gespaard, heeft hij wat insiderinformatie over de meest gunstige tarieven. Maar als je meer dan zes maanden geleden een Cash ISA hebt geopend, denkt hij dat het een goed idee is om erover na te denken om het te sluiten, omdat het "tarief verschrikkelijk zal zijn".

Hij wees erop dat u met een ISA waarschijnlijk meer rente zult verdienen in vergelijking met een gewone spaarrekening, allemaal dankzij belastingen.

Sprekend op The Martin Lewis Podcast op BBC Sounds, zei hij: "Het is tijd voor miljoenen om contante ISA's te heropenen. De top betaalt 5,7%, en met stijgende tarieven, iedereen met £ 8.000 aan spaargeld, controleer nu of uw geld in een contante ISA zit .

"Cash ISA's betalen meestal iets minder dan het equivalente normale spaargeld. Dus het is alleen voor die mensen die belasting zouden betalen."

Hij voegde eraan toe: "Vanquis Bank betaalt 6,15% als de hoogste eenjarige fix in normale besparingen. Natwest betaalt 5,7% in zijn hoogste contante ISA-fix voor een jaar.

"Sommige mensen die vastzitten aan een contante ISA zouden het moeten laten vallen en de boetes moeten betalen. Als algemene vuistregel geldt dat als je meer dan zes maanden geleden een Cash ISA hebt gekregen, je er waarschijnlijk beter uit kunt komen."

16:56:28

Aldi introduceert proef met zintuigvriendelijke winkeltijden

Aldi heeft zijn aanstaande plan onthuld om binnen specifieke winkellocaties sensorvriendelijke winkeluren te testen.

De lancering staat gepland voor volgende week en duurt tot eind oktober. Volgens Retail Gazette zal het bijna 100 winkels omvatten in Derbyshire, Nottinghamshire, Lincolnshire en Yorkshire.

Tijdens deze aangewezen uren wordt de supermarktervaring op maat gemaakt om klanten een meer serene omgeving te bieden. Dit omvat het stopzetten van aankondigingen van Tannoy, het verminderen van het volume van kassageluiden en het duidelijk aangeven van deze speciale tijdsloten voor alle klanten.

(Video) Martin Lewis Answers Your Cost Of Living Questions | Good Morning Britain

Deze gespecialiseerde winkeluren vinden elke dinsdag plaats van 18.00 tot 20.30 uur. Als de proef positieve feedback krijgt, wil Aldi deze zintuigvriendelijke uren uitrollen in al zijn supermarkten in het VK.

Vicky Metcalf, directeur diversiteit en inclusie van Aldi UK, zei: "Onze nieuwe zintuigvriendelijke winkeluren zijn bedoeld om diegenen te helpen die de voorkeur geven aan een rustigere winkelervaring of worstelen met lawaaierige omgevingen."

16:50:13

Winkelbezoekers zien 'bescheiden groei' in juli

Volgens de laatste gegevens van het British Retail Consortium (BRC) en Sensormatic IQ kende het bezoekersaantal in het VK in juli een jaar-op-jaar stijging van 1,8%.

Dit betekent een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de daling van 1,9% in juni de voorgaande maand.

Van de verschillende regio's waren de winkelstraten de koplopers, met een jaar-op-jaar stijging van 1,6% tussen 2 en 29 juli. Deze opleving staat in contrast met de stijging van 0,6% in juni. Evenzo kenden retailparken een positieve verschuiving, met een toename van 1,4% in bezoekersaantallen in juli, die herstelde van een daling van 2,6% in juni.

Winkelcentra boekten een bescheiden jaar-op-jaar stijging van 0,2%, een aanzienlijk herstel na de daling met 4,2% in juni.

Van de Britse landen was Schotland getuige van de grootste jaar-op-jaar stijging van het aantal bezoekers met 5,9%, gevolgd door Engeland met een stijging van 1,8% en Noord-Ierland met een stijging van 1,4%.

Wales viel echter op als het enige land met een jaar-op-jaar daling in bezoekersaantallen, zij het licht, met 0,1%.

16:20:01

Bespaar geld op uw wekelijkse levensmiddelenwinkel met een goede planning

In het licht van de crisis van de kosten van levensonderhoud, kan het aannemen van een maaltijdbereidingsroutine een game-changer zijn. Het helpt u niet alleen geld te besparen, maar zorgt er ook voor dat u uw lichaam voedt met gezonde maaltijden.

Hier is een uitgebreide beginnersgids om je reis naar het bereiden van maaltijden een vliegende start te geven...

1. Plan strategisch:Begin met het schetsen van uw maaltijden voor de week. Noteer de ingrediënten die je al hebt en bouw je maaltijdplan omheen. Kies eenvoudige recepten die gemeenschappelijke ingrediënten gebruiken om boodschappen efficiënt te doen, zoals magere eiwitten, volle granen, groenten en fruit.

2. Maak een gedetailleerd boodschappenlijstje:Maak, gewapend met uw maaltijdplan, een nauwkeurig boodschappenlijstje. Blijf bij de essentie en vermijd onnodige items die uw kosten kunnen opdrijven. Wees op uw hoede voor kortingen en speciale aanbiedingen op basisproducten zoals granen, eiwitten en producten. Aldi heeft bijvoorbeeld elke week een "Super Six" productaanbieding.

3. Zuinig winkelen:Overweeg winkelen op lokale markten, boerenmarkten of discountwinkels waar verse producten en nietjes vaak goedkoper zijn. Groot inkopen kan ook aanzienlijke besparingen opleveren, met name voor artikelen als granen, bonen en noten.

4. Omarm veelzijdige ingrediënten:Kies voor ingrediënten die in meerdere recepten gebruikt kunnen worden. Zo kan gebraden kip de hele week verwerkt worden in salades, wraps of roerbakgerechten, waardoor er minder behoefte is aan aparte eiwitten.

5. Efficiënte voorbereidingsdag:Kies een dag waarop je wat extra tijd hebt voor je maaltijdbereiding. Kook op deze dag grotere porties granen (rijst, quinoa), eiwitten (kip, tofu) en groenten. Dit worden je bouwstenen voor verschillende maaltijden gedurende de week.

6. Portiecontrole en opslag:Verdeel uw gekookte componenten in bakjes van portiegrootte. Dit helpt u niet alleen bij het beheren van portiegroottes, maar voorkomt ook overeten. Glazen of plastic containers werken goed voor opslag en kunnen worden hergebruikt voor toekomstige maaltijdbereidingen.

7. Mix en match:Creëer met je bereide ingrediënten diverse maaltijden. Combineer verschillende eiwitten, granen en groenten om salades, kommen, wraps en meer te maken. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind om je maaltijden spannend te houden.

(Video) Navigating the 2023 August reporting season: earnings estimates and market insights

8. Vereenvoudig ontbijt en tussendoortjes:Neem gemakkelijk te bereiden items zoals overnight oats, yoghurtparfaits of fruitsalades op in uw maaltijdplan voor het ontbijt. Bereid snackgrote porties gesneden fruit, groenten en noten voor een snelle, gezonde snack.

16:02:44

Wat Britten echt denken over de nieuwe regels voor alcoholaccijns...

Aangezien het nieuwe alcoholaccijnssysteem deze maand van kracht wordt, werpen recente gegevens licht op de mening van de Britten over de kosten en impact van alcoholische dranken.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Ipsos Observer Daily Omnibus in juli, steunt een meerderheid van de Britse consumenten het idee dat op sterkere alcoholische dranken hogere belastingen moeten worden geheven.

Een aanzienlijk deel (53%) is echter van mening dat het beoogde doel van verhoogde belastingen in de eerste plaats is om de overheidsinkomsten te versterken, in plaats van de volksgezondheid te bevorderen.

Van de 2.217 ondervraagde volwassenen geloofde 30% dat hogere alcoholbelastingen mogelijk zouden kunnen leiden tot minder alcoholgebruik, terwijl 22% dacht dat dit een positief effect zou kunnen hebben op de volksgezondheid. Een belastingverhoging van 10,1% op alle alcohol volgt op het einde van de bevriezing van de alcoholaccijns, vergezeld van een vereenvoudiging van de accijnsberekeningen, waarbij sterkere dranken hogere belastingtarieven moeten betalen.

Interessant genoeg vond slechts 5% van de respondenten dat ze persoonlijk zouden profiteren van de nieuwe regels, in tegenstelling tot 60% die dacht dat de Britse regering er het meeste baat bij zou hebben.

Terwijl 44% van de drinkers een prijsstijging verwachtte als gevolg van belastingwijzigingen, zei 46% waarschijnlijk te wachten op promotionele aanbiedingen alvorens aankopen te doen. Ondanks deze veranderingen lijken significante veranderingen in het consumentengedrag minder waarschijnlijk.

16:01:01

DWP-betalingsdata voor kosten van levensonderhoud - komt u in aanmerking?

Bepaalde huishoudens komen dit kalenderjaar in aanmerking voor maximaal £ 1.350 aan steunbetalingen om hen door de crisis van de kosten van levensonderhoud heen te helpen.

Deze betalingen komen niet allemaal tegelijk binnen - ze worden gespreid door het Department for Work and Pensions (DWP).

Voor het geval je het gemist hebt, hier is de volledige lijst met betalingen die de DWP heeft bevestigd om huishoudens door de crisis van de kosten van levensonderhoud heen te helpen, en de data waarop huishoudens deze kunnen verwachten:

 • Arbeidsongeschiktheidsuitkering (£ 150) – in de zomer van 2023
 • Tweede betaling van de kosten van levensonderhoud (£ 300) – verwacht in de herfst van 2023
 • Gepensioneerde betaling (£ 300) - in de winter 2023-24
 • Derde betaling van de kosten van levensonderhoud (£ 299) – verwacht in het voorjaar van 2024

U kunt de uitsplitsing van de DWP lezenhier.

U kunt mogelijk aanspraak maken op ondersteuning in de kosten van levensonderhoud als u een van de volgende zaken ontvangt:

 • Op inkomen gebaseerde uitkering voor werkzoekenden (JSA)
 • Inkomensafhankelijke Tewerkstellings- en Ondersteuningstoeslag (ESA)
 • Inkomensondersteuning
 • Pensioen-tegoed
 • Universeel krediet
 • Kinderbelastingskrediet
 • Belastingkrediet werken

Als u denkt dat u in aanmerking komt, vink dit dan aan door te klikkenhier.

15:40:40

Werknemers British Airways krijgen forse loonsverhoging

Unite, de leidende vakbond in het Verenigd Koninkrijk, heeft een loonsverhoging voor ongeveer 24.000 British Airways-werknemers veiliggesteld, waarmee de strategie van "ontslaan en opnieuw in dienst nemen" wordt teruggedraaid.

Exclusief piloten en management, zal het personeelsbestand gedurende 18 maanden een salarisverhoging van 13,1% ervaren, vergezeld van een eenmalige betaling van £ 1.000. Deze overeenkomst biedt ook ruimte voor extra verhogingen als de inflatie aanhoudt, aldus de vakbond.

Naast een verbeterd loon beweert Unite dat het heeft gegarandeerd dat geen enkel personeelslid een loonsverhoging krijgt die lager is dan hun inkomen in 2020. Hiermee wordt de verdeeldheid van British Airways tijdens de pandemie rechtgezet.

De algemeen secretaris van Unite, Sharon Graham, zei: "De substantiële loonsverhoging is het resultaat van de ijverige inspanningen en toewijding van de vertegenwoordigers en functionarissen van de vakbond, bereikt door uitputtende onderhandelingen."

Ze voegde eraan toe dat de loonsverhoging de standvastige toewijding van Unite benadrukt om de werkzekerheid, het loon en de arbeidsomstandigheden van haar leden te verbeteren.

15:14:01

Geldbesparende hacks: hoe kunt u geld besparen voordat u op vakantie gaat?

Of het nu gaat om zonnebaden op het strand of een korte stedentrip, de dagen van goedkope vakanties lijken allang voorbij.

Dus hoe kunt u genieten van een tijdje weg zonder al te veel geld uit te geven? Hier bekijken we enkele geldbesparende tips, met dank aan de website voor consumentenkeuzeWelke?

Zorg voor de juiste timing

Uit onderzoek van de zoekmachine Skyscanner blijkt dat u de neiging heeft om de beste prijzen voor vluchten ongeveer zes maanden van tevoren te krijgen. Dinsdagen zijn doorgaans ook de goedkoopste dagen om te vliegen, terwijl zaterdagen het duurst zijn.

Maak gebruik van vergelijkingswebsites

Vergelijkingssites stellen u in staat om de vele beschikbare vlucht- en hotelopties te doorzoeken en u te helpen de laagste tarieven te vinden. Google Flights, Kayak en Skyscanner zijn goede plekken om te zoeken.

Boek rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij

Nadat je de vergelijkingssites hebt bekeken, ga je direct naar de websites van de luchtvaartmaatschappijen en boek je daar. Boeken via een online reisbureau kan het bedrag dat u betaalt verhogen, dus probeer uw vluchten zelf te boeken.

Sluit een all-inclusive niet uit

Op het eerste gezicht lijkt een all-inclusive vrij prijzig, maar op de lange termijn kan het beter uitpakken. Als u een all-inclusive boekt, hoeft u tijdens uw reis geen extra's uit te geven, zoals wifi of eten.

Wissel uw geld in de winkelstraat

Vermijd het kopen van uw valuta op de luchthaven, omdat de prijzen hier veel hoger zullen zijn. Als het op euro's aankomt, probeer dan een eurowisselwinkel, terwijl Tesco en M&S goed zijn voor Amerikaanse en Australische dollars.

Vermijd het nemen van een taxi naar de luchthaven - en parkeerplaatsen

Als u niet veel bagage heeft, waarom neemt u dan niet het openbaar vervoer om naar de luchthaven te gaan? Reizigers kunnen £ 127 besparen op reizen naar Luton vanuit het centrum van Londen door de National Express-bus te nemen, volgens Which? onderzoek.

Onderzoek suggereert ook dat sommige Britse luchthavens een van de duurste parkeertarieven ter wereld hebben...

Verzamel punten wanneer u winkelt en wissel ze in voor vakanties

Bij verschillende supermarkten in het Verenigd Koninkrijk kunt u punten verzamelen voor elke uitgegeven pond en deze kunnen op hun beurt worden ingewisseld voor vakanties. Enkele van de meest populaire schema's zijn met Avios, Tesco Clubcard, Nectar en de Virgin Atlantic Flying Club.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated: 28/08/2023

Views: 6090

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.