Top 10 beroemdste mensen - Listverse (2023)

2kAandelen

Wat betekent het om beroemd te zijn? Jacinda Ardern, heeft het gehaaldTIME magazine's 100 meest invloedrijke mensenvan 2018, en dat allemaal voor de enkele daad van het aantrekken van een moslimsluier om haar deugd te tonen nadat een Australiër 51 mensen had afgeslacht in een moskee in Nieuw-Zeeland, waar Ardern premier is.

ZIE OOK:Top 10 beroemdste mensen. . . Wie waren niet echt

Maar ze haalde niet de Google-top tien van meest gezochte mensen van 2018. Cardi B deed het - en slaagde erin hetzelfde te doen in 2019. Ze genereert miljoenen maandelijkse zoekopdrachten. Maar vergeleken met de volgende inzendingen komt Miss B niet in de buurt wat betreft het aantal boeken dat over haar is geschreven. Ze heeft niet genoeg tijd gehad.

Hier zijn de 10 beroemdste (of beruchtste), bekende mensen in de geschiedenis van de mensheid, gerangschikt op basis van Google-zoekopdrachten en het geschatte aantal boeken dat over hen is geschreven. Als je naar Bouvet Island reist, de meest afgelegen landmassa ter wereld, hoe waarschijnlijk is het dat de eerste persoon die je ontmoet de volgende 10 mensen zal kennen?

10 Sir Isaac Newton, 1642-1727

Meneer Isaac Newton

Google-zoekopdrachten: 1 miljoen+ per maand

Aantal boeken geschreven over deze persoon: c. 400.000

De ontdekker van de calculus is er net uitgekomenAlbert Einsteinvoor de 10e plaats. Alleen Google-zoekopdrachten zouden Einstein een plaats op de lijst hebben opgeleverd, met 6,1 miljoen zoekopdrachten per maand, maar er zijn nog veel meer boeken over Newton geschreven. Einstein ligt op schema om zijn record in veel minder dan 286 jaar te verbreken, maar zelfs dan zou Einstein geen basis hebben gehad om zijn relativiteitstheorieën op te baseren als Newton niet had bestaan. Vijfennegentig procent van alle klassieke mechanica is alleen op Isaac Newton gebouwd.

Hij veralgemeende de binominale stelling, vond de reflecterende telescoop uit, bedacht het woord "zwaartekracht" en gaf deRooms-Katholieke Kerkde zelfingenomen hegemonie over geocentrisme zijn laatste knock-out slag. Copernicus en Galileo kregen te maken met inquisities, maar niemand probeerde ooit Newtons Principia Mathematica verwijten te maken. Misschien is argumenteren tegen de waarnemingen van iemand anders onzinnig genoeg, maar argumenteren tegen wiskunde zelf was in het geval van Newton onmogelijk. Hij bewees de theorieën van de eerste twee over heliocentrisme en legde uit waarom en hoe elk afzonderlijk macroscopisch object in het hele universum beweegt zoals het beweegt. Hij deed dit allemaal alleen en had nog steeds tijd om elementen en principes van optica te onderzoeken en het huisdierluik uit te vinden, hoewel hij het te druk had om ooit seks te hebben. Hij stierf als maagd op 84-jarige leeftijd.

Lees meer over het leven van een van de beroemdste wetenschappers uit de geschiedenis inIsaac Newton: uitvinder, wetenschapper en leraarbijAmazon.nl!

9

Leonardo di ser Piero da Vinci

1452-1519

Top 10 beroemdste mensen - Listverse (1)

Google-zoekopdrachten: 4 miljoen+ per maand

Aantal boeken: c. 600.000

Google-zoekopdrachten kunnen onnauwkeurig zijn en daarom vormen ze slechts de helft van de beoordelingscriteria. Als je zoekt op "leonardo", krijg je veel pagina's over ninjaschildpadden en mensen die verdronken op deTitanic. Maar als je de volledige naam van da Vinci typt, zie je al snel waarom hij wereldberoemd is. Hij kon alles. Hij heeft misschien wel het beste cv in de geschiedenis. Stel je voor dat je het volgende op de jouwe zou kunnen zetten en het dan allemaal goed zou maken tijdens een sollicitatiegesprek:

Ingenieur, uitvinder, anatoom, architect, wiskundige, geoloog, musicus, cartograaf, botanicus, schrijver, beeldhouwer. Noem maar op, Da Vinci had er zin in. Hij vond het sluipschuttersgeweer uit, hoewel het niet met getrokken wapens was: hij schroefde gewoon een van zijn brekende telescopen op een radslotmusket en schoot mensen neer vanaf 1000 meter. Hij heeft waarschijnlijk ook het radslotgeweer uitgevonden. Hij vond de parachute uit ongeveer 300 jaar voordat Louis-Sebastien Lenormand aan het einde van de 18e eeuw de eer opeiste. Het ontwerp van Da Vinci is pas in 2000 getest. Het werkte perfect. hij vond de deltavlieger uit ongeveer 400 jaar voordat hij echt van de grond kwam. Zijn ontwerp was gebaseerd op de vleugels van een vogel. Hij probeerde de helikopter behoorlijk, maar kon geen krachtige methode bedenken om hem de lucht in te krijgen. Hij was de eerste die het concept begreep van draaiende spiraalvormige bladen die in precies de juiste hoek zijn gekanteld en een object de lucht in trekken.

Hij vond de tank uit, die werd voortgestuwd door mannen die een krukas naar binnen draaiden en kanonnen in alle richtingen afvuurden. Hij vond de mitrailleuse ongeveer 400 jaar voor de Fransen uit. Het is een voorloper van wat we beschouwen als eenmachinegeweer, met meerdere vaten die allemaal tegelijk vuren. Da Vinci vond de draaiende schaar uit door twee messen aan elkaar te schroeven om stof te scheren.

Zijn sculpturen zijn niet zo bekend als die van Michelangelo, maar da Vinci stelde zich een gigantisch paard voor, gebeeldhouwd uit gegoten brons, wat onmogelijk te maken was met de technologie van zijn tijd (het beeld zou onder zijn eigen gewicht uit elkaar zijn gevallen). Maar het werd voltooid in 1998 en er zijn drie modellen ervan over de hele wereld, een in Milaan, Italië, een in Grand Rapids, Michigan, VS, en een in Florence, Italië, die over de hele wereld wordt verscheept om tentoongesteld te worden. Ze zijn 24 voet hoog en de grootste paardenbeelden ooit gebouwd.

Da Vinci was ook een behoorlijk goede schilder.

William Shakespeare

Google-zoekopdrachten: 7,4 miljoen+ per maand

Aantal boeken: c. 1000000

De man met het leeuwendeel van het percentage stemmen voor de beste schrijver in het Engels of welke taal dan ook in de geschiedenis van de mensheid zal zeker de bron zijn voor heel wat woorden en zinnen die nu gebruikelijk zijn in zijn moedertaal. Ruim 50 procent van de gewone Engelse uitdrukkingen komt uit de King James Bible, en mogelijk komt 30 procent van de rest uit de Bard. Als je ooit hebt gezegd: "Het is allemaal Grieks voor mij;" "voedsel voor de goden;" "niet alles wat blinkt is goud;" "een droevige aanblik;" "dood als een doornail;" "wat er ook gebeurt;" "met één klap;" of "eind goed al goed;" dan citeer je "by Jove".Willy Shakes.

Egil Aarvik, van het Comité voor de Nobelprijs, zei ooit dat Shakespeare de enige persoon in de geschiedenis zou zijn geweest die meer dan één prijs voor zijn literatuur zou hebben gewonnen. Er is geen regel tegen, en als hij in de 20e eeuw had geleefd, zouden zijn toneelstukken er zeker een hebben verdiend, maar alleen zijn sonnetten zijn het oeuvre waard waarvoor andere laureaten zijn geëerd. Wat is het beroemdste citaat in de hele Engelse literatuur? Waarschijnlijk 'te zijn of niet te zijn'.

Het meest indrukwekkende aan zijn roem is dat we er heel weinig over wetenShakespeare zelf, de man en zijn leven. Hij had alleen een middelbare schoolopleiding en werkte als acteur voordat hij toneelschrijver werd. Wat Shakespeare zo geweldig maakt, is zijn naadloze mix van de beste poëzie, diepgaande, veelzijdige filosofie en levendige humor. Doe het een keer en je wint nogal wat prijzen en wordt als een groot schrijver beschouwd. Shakespeare deed het 37 keer, en dat verklaart niet zijn 154 sonnetten, het grootste deel van het Engelse repertoire. Hamlet en King Lear zijn alom geprezen meesterwerken, maatstaven waaraan al het andere drama, ervoor en erna, wordt getoetst.

7

Adolf Hitler

1889-1945

Deze video legt Hitlers geheime ziekte bloot

Google-zoekopdrachten: 6,1 miljoen+ per maand

Aantal boeken: c. 175.000

We hebben gedektHitiervaak op Listverse, maar zelden vanuit een enigszins historiometrisch perspectief. We weten allemaal dat hij de belangrijkste oorzaak van de Tweede Wereldoorlog blijft. Hij zette het aan om te voldoen aan twee diepe verlangens: om de machtigste persoon op aarde te worden, bij voorkeur in de geschiedenis, zo niet om de hele wereld te regeren; en, voor zijn eigen plezier, om zoveel mogelijk pijn te veroorzaken tegen al degenen die hij verantwoordelijk achtte voor de vernederende en ellendige nederlaag van Duitsland in WO I en zijn smerige armoede tussen de oorlogen. Duitsland werd na de Eerste Wereldoorlog gedwongen de oorlogskosten van elk ander land te betalen, en dit verwoestte de Duitse economie volledig. De Duitse mark werd zo waardeloos dat kinderen er miljoenen tegelijk verbrandden om warm te blijven op straat.

Ondertussen bewaarden de Joden hun geld grotendeels in goud en juwelen, veilig bij internationale banken. Goud en diamanten worden niet minder waard, en Hitler greep zijn eigen haat tegen de welvaart van de joden in het interbellum aan om zoveel mogelijk mensen naar zijn kant te krijgen. Voeg daarbij een opperste beheersing van welsprekendheid en de geschiedenis staat op het punt een ernstige catastrofe te ondergaan. WO II resulteerde in meer doden dan welke andere oorlog dan ook, tot 71 miljoen, en Hitler heeft de meeste schuld. Hij wist het en schaamde zich niet. Hij was er veracht en blij mee.

Hij wordt routinematig vermeld naast de volgende namen op lijsten van de meest kwaadaardige mensen, echt of fictief, in de geschiedenis, vooral die van openbare peilingen: "de duivel;" "Satan;" "Lucifer;" “stalin.” De huidige president van de Verenigde Staten (wie het ook is) is meestal de volgende, hoewel onlangs gekozen pausen hem kunnen afzetten. Er kan worden beweerd dat Hitler de 20e eeuw meer heeft gevormd dan enig ander persoon, behalve mogelijk Einstein, en Hitler is de enige persoon van de 20e of 21e eeuw op deze lijst. Nogal een indrukwekkende ranglijst om slechts 68 jaar dood te zijn.

Ontdek meer over Hitler en de kwaadaardige experimenten die onder zijn toezicht werden uitgevoerd inDoctors From Hell: het gruwelijke verslag van nazi-experimenten op mensenbijAmazon.nl!

6

Paulus, de apostel van Tarsus

C. 5-c. 67 na Christus

Top 10 beroemdste mensen - Listverse (2)

Google-zoekopdrachten: 3,35 miljoen+ per maand

Aantal boeken: c. 7 miljoen

Paul is mogelijk meer verantwoordelijk voor de verspreiding vanChristendom, zijn idealen, theologie en principes, dan wie dan ook. Hij wordt vereerd in alle takken, als een heilige in velen, of in ieder geval als een zeer gerespecteerde leraar, predikant en de belangrijkste christelijke apologeet. En hij deed dit allemaal via 13 brieven aan verschillende kerken en mensen in Klein-Azië.

Hij was de eerste die iets schreef dat later gecanoniseerd werd in wat wij het Nieuwe Testament noemen. Hij schreef waarschijnlijk zijn eerste brief aan de kerken in Galatië rond 50 na Christus, ongeveer 5 jaar. Marcus schreef zijn evangelie 5 tot 10 jaar later. De theologische stelling van Paulus doorheen zijn ongeveer 13 brieven is een meer gedetailleerde uiteenzetting van Jezus' filosofie van ethiek en verlossing die in de evangeliën wordt gegeven. Het centrale punt van Paulus is dat je alleen maar hoeft te geloven dat Jezus de Zoon van God is, de Redder van de wereld, die is opgestaan ​​uit de dood en is opgevaren naar de hemel, en je zult niet sterven. Je overgang kan pijnlijk zijn, maar je gaat naarHemel.

Als dat alles is wat je hoeft te doen, aangezien de meeste mensen zijn leer hebben aanvaard, is het duidelijk waarom Paulus' merk van evangelisatie zo snel, vastberaden en wijdverspreid aansloeg. Hij is veel directer bekend dan welke van de twaalf apostelen dan ook, alleen door de roem van de pausen geëvenaard door Petrus. Door zijn dood bevestigde hij zijn nalatenschap permanent voor eeuwen: hij werd in Rome gearresteerd wegens het aanzetten tot politieke onenigheid en onthoofd ten zuiden van het stadscentrum, in wat nu San Paolo alle Tre Fontane is, of de basiliek van Sint Paulus bij de Drie Fonteinen. .

ZIE OOK: 10 verrassende indicatoren van genialiteit

5

Siddhartha Gautama (Boeddha)

C. 563-c. 483 v.Chr.

Top 10 beroemdste mensen - Listverse (3)

Google-zoekopdrachten: 4 miljoen+ per maand

Aantal boeken: c. 7 miljoen

Het zal je misschien verbazen dat de meeste mensen die GoogleBoeddhazijn geen boeddhisten. Op het westelijk halfrond en in heel Europa wordt het boeddhisme niet zo goed begrepen als de drie grote monotheïsmen. Een paar verduidelijkingen:

Gautama werd waarschijnlijk geboren in Kapilavastu of Lumbini, Nepal in ongeveer 563 v.Chr., ongeveer 24 jaar nadat Babylon Jeruzalem had geplunderd. Gautama was een sterfelijke man die bereikteNirvana, of spiritueel ontwaken en gemoedsrust, op 35-jarige leeftijd, zittend onder een Pipal-boom, nu aangeduid als de Bodhi-boom, in Bodh Gaya, India. De boom die daar nu groeit, werd geplant in 288 v.Chr. uit een zaadje van het origineel. Boeddha zat 49 dagen in meditatie totdat hij de kennis verwierf hoe hij het lijden van alle mensen op aarde grondig kon beëindigen. De mensen moeten zijn leer volgen om zichzelf te bevrijden van de verschillende soorten verdriet van het leven.

Dit wordt het Edele Achtvoudige Pad genoemd: de juiste kijk, de juiste intentie, de juiste concentratie, de juiste spraak, de juiste actie, het juiste levensonderhoud, de juiste inspanning en de juiste opmerkzaamheid. Als je je aan al deze dingen houdt, kun je alle zorgen van je afzetten en zul je echt gelukkig zijn en nergens last van hebben. Boeddha verwierp het idee dat elke literatuur onfeilbaar zou zijn, en voerde aan dat de waarheid moet worden ervaren om gekend te worden.

Gautama, de hoogste Boeddha, wordt ook in het hindoeïsme aanbeden, als een van de tien voorstellingen van Vishnu, de god boven alle anderen. Bahá'í vereert Gautama ook als een sterfelijke manifestatie van God, die neerdaalde om de mensheid te leren elkaar lief te hebben en gelukkig te zijn. Van Gautama wordt traditioneel gezegd dat hij stierf in ongeveer 411 v.Chr., op ongeveer 150-jarige leeftijd. Moderne geleerden schatten zijn dood op ongeveer 483, op 80-jarige leeftijd.

4

Mozes

C. 1300-ca. 1180 v.Chr.

Top 10 beroemdste mensen - Listverse (4)

Google-zoekopdrachten: 2,7 miljoen+ per maand

Aantal boeken: c. 8 miljoen

Mozes wordt vereerd maar niet aanbeden door alle drie de grote monotheïsmen, het jodendom, het christendom en de islam, evenals door de bahá'í. Hij wordt beschouwd als de grootste profeet van het Oude Testament; de bevrijder van het Joodse volk uit de slavernij in Egypte; hun leider naar Kanaän, het Beloofde Land; en hun wetgever, die Gods 10 Geboden aan de Joden doorgaf en een groot deel van het Joodse leven en de joodse traditie heeft gesticht.

De dochter van de farao, meestal Bithiah genaamd, vond de baby Mozes in een mand die in de Nijl dreef en nam hem als haar eigen zoon. Ze noemde hem naar het Hebreeuwse werkwoord 'tekenen', omdat ze hem uit de rivier had gehaald. Er wordt geen informatie gegeven over het leven van Mozes, behalve dat hij opgroeide in het Egyptische adellijke huishouden en dat hij op een dag eenEgyptischeeen Hebreeuwse slaaf slaan en de Hebreeër redden door de Egyptenaar te doden. Hij verborg zich toen in de wildernis en ontmoette Jethro, die een volgeling was van het voorlopergeloof van de islam.

Jethro gaf hem Zippora, zijn dochter, om zijn vrouw te worden, en Mozes ontmoette God voor de eerste keer, die zichzelf liet zien in de vorm van een brandende braamstruik. Mozes keerde toen dapper terug naar Egypte en dwong, met Gods hulp, de farao om zijn volk te laten gaan. Mozes was ongeveer 80 jaar oud toen deze Exodus begon. Ze zwierven nog 40 jaar door de wildernis van de woestijn, ontvingen Gods wet via Mozes, bouwden een ark waarin de wet werd geplaatst en bereikten uiteindelijk een land dat overvloeide van melk en honing, wat God hun had beloofd. Mozes had echter arrogant gehandeld toen hij op de steen sloeg waaruit water voor de Israëlieten ontsprong, enzovoortGodweigerde hem Kanaän binnen te laten. Mozes stierf op 120-jarige leeftijd en God begroef hem in de Moab-vallei tegenover de berg Nebo. Er is daar vandaag een gedenkteken voor hem.

3

Abraham

C. 1812-ca. 1637 v.Chr.

Top 10 beroemdste mensen - Listverse (5)

Google-zoekopdrachten: 9,1 miljoen+ per maand

Aantal boeken: c. 2 miljoen

De Google-zoekopdrachten naar Abraham, de oudtestamentische profeet, zijn niet zo betrouwbaar als die naar Mozes of Adolf Hitler, aangezien nogal wat beroemde historische of fictieve mensen Abraham zijn genoemd. De drie bekendste zijn Abraham van de Bijbel, Abraham Lincoln en Abraham van Helsing. Maar als je zou gaan, laten we zeggen, deFilippijnen, en vraag de eerste voorbijganger wie Abraham Lincoln was, misschien weten ze het eigenlijk niet. Onder meer dan 99 procent van de culturen en samenlevingen in de wereld zult u dat probleem niet hebben als u vraagt ​​naar de profeet Abraham.

Hij wordt vereerd door alle drie de monotheïsmen, evenals door Baha'i, als een profeet, en een van de eerste, zo niet de eerste personen in het Midden-Oosten die in één enkele God geloven. jodendom,Christendom, en de islam worden "de Abrahamitische religies" genoemd. In de Bijbel sluit God een verbond met Abraham vanwege zijn vrome, onwankelbare geloof in God, terwijl iedereen om hem heen de nieuwste god volgt om ieders zin te krijgen. Dit verbond wordt gekenmerkt door de besnijdenis. God stelt vervolgens de overtuiging van Abrahams geloof in hem op de proef door te eisen dat hij zijn eerstgeboren zoon, Isaak, doodt om God te verheerlijken. Abraham aarzelt niet, maar neemt Isaac mee naar de top van een berg en staat op het punt hem te doden als een engel arriveert en hem zegt te stoppen. God is enorm onder de indruk en zegent Abraham met vruchtbaarheid: hij zal de vader van vele naties worden.

Tegenwoordig is Abraham precies dat. Moslims geloven dat het niet Isaak was, maar Ismaël, zijn andere zoon, die God tegen Abraham zei te offeren, en moslims geloven dat de afstamming van Ismaël leidde tot de volgende inzending. De plaats van het dichtstbijzijnde offer wordt traditioneel beschouwd als de plek waar de Rotskoepel vandaag staat. Dit heiligdom is heilig voor alle drie de Abrahamitische religies.

2

Ab? al-Q'sim Mu'ammad ibn Abd All'h

C. 570-632 n.Chr

Top 10 beroemdste mensen - Listverse (6)

Google-zoekopdrachten: 13,6 miljoen+ per maand

Aantal boeken: niet te overzien

Voor niet-moslims heeft Mohammed de islam gesticht. Voor moslims vond hij niets, omdat de religie, de islam genaamd, er al was en hersteld moest worden naar het juiste onderhoud. Moslims geloven dat Mohammed de religie heeft hersteld en verenigd onder de filosofieën die God hem heeft meegedeeld in openbaringen die hij opschreef. Dit werden de Q'uran. Islam is het Arabische zelfstandig naamwoord voor "een overgave" of "een overgave", in dit geval aan de wil van Allah. Mohammed werd omstreeks 570 na Christus geboren in Mekka (Mekka),Saoedi-Arabië. Hij had 13 vrouwen, wat acceptabel is en wordt aangemoedigd in moslimculturen.

Mohammeds status als op één na beroemdste persoon in de geschiedenis is vooral opmerkelijk, aangezien het volgens de islamitische wet illegaal is om Mohammed op enigerlei wijze af te beelden (daarom zie je hem niet op de bovenstaande foto). Die wet schrijft voor dat Mohammed de laatste profeet is die door God is gezonden om de mensheid de wegen van vrede en gerechtigheid te leren, en dat hij te heilig is om door onze zondige ogen te worden gezien. Om deze reden zijn er maar heel weinig films over hem gemaakt. Het meest opvallende wasDe boodschap(1977), waarvan de première leidde tot zelfmoordaanslagen in het Midden-Oosten en protesten over de hele wereld, totdat iedereen zich realiseerde dat Mohammed niet echt wordt afgebeeld; het gezichtspunt van de camera vertegenwoordigt hem eerder: de film wordt gezien door zijn ogen.

Als je het wilt weten, er staat niets in deDe Korandat stelt: "Het doden van Amerikanen, zowel civiel als militair, is de plicht van elke moslim die daartoe in staat is." Die onzin is in de loop der jaren verzonnen door verschillende leiders uit het Midden-Oosten, meestal in de laatste helft van de 20e eeuw en daarna. Deze leiders weten heel goed dat kennis macht is en hebben hun uiterste best gedaan om alfabetiseringsonderwijs van het publiek te hamsteren. Het alfabetiseringspercentage in Jemen is momenteel ongeveer 70 procent, wat verschrikkelijk is in vergelijking met 'meer beschaafde' landen als de VS, Engeland, Duitsland en Japan. En omdat het moslimpubliek in het Midden-Oosten grotendeels de Koran niet kan lezen, verspreiden de regeringen anti-Amerikaanse, antiwesterse leugens om hen tot haat te indoctrineren.

Mohammed stierf op 8 juni 632 na Christus in Medina, Saoedi-Arabië, nadat hij het hele Midden-Oosten had verenigd onder één enkele God, wiens naam Allah is. Er zijn veel spellingen van Mohammed, waaronder Mohammed, Moammar, Mehmet, Mahomet en anderen. Dankzij hem is Mohammed de meest voorkomende voornaam ter wereld, met ongeveer 200 miljoen dragers. 'Mohammed' betekent 'geprezen'.

Als je Mohammed verwachtte, verwachtte je waarschijnlijk het volgende bericht.

1

Jezus van Nazareth

C. 5 v.Chr. - ca. 28 na Christus

KRUISIGING & DOOD VAN JEZUS

Google-zoekopdrachten: 24,9 miljoen+ per maand

Aantal boeken: niet te overzien

Het is echt niet nodig om uit te leggen wat de vier evangeliën zeggen dat Jezus deed om beroemd te worden, maar in het belang van de eerlijkheid zijn hier de beweringen: hij werd geboren uit een maagd, stierf op ongeveer 33-jarige leeftijd ergens rond het jaar 33 na Christus. (plus of min 5), het beroemdste slachtoffer van kruisiging, en stond 3 dagen later op eigen kracht op uit de dood, steeg op naar de hemel en zit nu aan de rechterhand van God de Vader als een manifestatie van die God's enige nakomeling. Je kunt de verschillende wonderen opzoeken die aan hem worden toegeschreven. Er zijn iets meer dan 7 miljard mensen op aarde vanaf deze lijst, en slechts ongeveer een derde precies, 33,32% van hen aanbidt Jezus als "de Christus van God". We kunnen redelijkerwijs zeggen dat deze 2,33 miljard mensen heel goed weten wie hij was/is, en bijzonderheden over zijn leven.

Het staat ook buiten kijf dat die volgelingen van de islam en het jodendom beiden heel goed wisten wie hij was. Er zijn zo'n 1,75 miljard moslims opAardevandaag, of 25% van de wereldbevolking, en aangezien Jezus wordt vereerd als een zeer belangrijke profeet van hun religie, met wie ze zeggen dat Mohammed sprak toen hij op een paard naar de hemel sprong, is Jezus zeker niet onbekend voor hen. Er zijn ongeveer 1,3 miljard atheïsten over de hele wereld, en zeker 98% van die mensen weten alles over Jezus. Het is heel goed mogelijk dat de enige mensen op aarde die geen idee hebben wie hij was, of iets over hem, die mensen zijn die behoren tot de ongeveer 100 primitieve, ongecontacteerde stammen die over de hele wereld zijn overgebleven, de meest bekende op het internet van dat zijn de Envira-bevolking van het Braziliaans-Peruaanse grensgebied, diep in deAmazone jungle. Ze zijn gefotografeerd vanuit een helikopter. Het is twijfelachtig of ze Jezus, of Mohammed, of iemand anders op deze lijst kennen, aangezien ze 100% geïsoleerd zijn van de rest van de samenlevingen in de wereld.

Google beweert dat er in de geschiedenis van de mensheid 129.864.880 boeken zijn geschreven en gebonden en die nog steeds in boekvorm in een of andere bibliotheek in de wereld bewaard zijn gebleven. Dat is niet zo'n hoog aantal als je misschien had verwacht, maar we hebben het over verschillende volumes, dus slechts één van de 25 miljoen exemplaren van deBijbelelk jaar gedrukt telt mee voor dit totaal. Van deze c. 130 miljoen boeken, naar schatting gaat 40% over Jezus. Dit percentage omvat boeken over het christendom in het algemeen, zowel evangelisch (of anti-evangelisch) als historisch. The God Delusion van Richard Dawkins richt zich op God in het algemeen, maar besteedt speciale aandacht aan het christendom, zoals elke atheïstische verontschuldiging moet doen, aangezien het christendom de meest populaire religie is, en daarom telt Dawkins' boek als 1 boek over Jezus, zoals het telt als 1 boek over Jezus. Mohammed. Er circuleren dus op dit moment zo'n 52 miljoen verschillende boeken over de wereld die op de een of andere manier te maken hebben met Jezus, de man die misschien heeft geleefd, die misschien op het water heeft gelopen en uit de dood is opgestaan. Het evangelie van Johannes, een van de 52 miljoen boeken die over Jezus zijn geschreven, eindigt met deze passage: “Jezus deed ook veel andere dingen. Als ze allemaal zouden worden opgeschreven, denk ik dat zelfs de hele wereld geen ruimte zou hebben voor de boeken die zouden worden geschreven.

LEES VERDER:Deze mensen hebben net de cut gemist; kunnen ze doorbreken in deze top 10? Confucius,Napoleon Bonaparte, Albert Einstein, Abraham Lincoln,Michaël Jackson, Elvis Presley, Jack the Ripper, Josef Stalin, Mao Zedong en meer.

FlameHorse is een schrijver voor Listverse en beschouwt deze lijst tot nu toe als zijn moeilijkst te onderzoeken en samenstellen.

Meer geweldige lijsten

  • Top 10 beroemde mensen die wegkwamen met moord (misschien)
  • Top 10 beroemde mensen waarvan wordt beweerd dat ze gereïncarneerd zijn
  • Top 10 bizarre verbindingen tussen beroemde mensen en ...
  • Top 10 beroemde mensen die niemand kan identificeren
  • Top 10 beroemde mensen die failliet zijn gegaan
  • Top 10 beroemde mensen met agorafobie
  • 10 fascinerende minder bekende feiten over beroemde mensen
  • 10 beroemde mensen die toegewijde scientologen zijn
  • 10 beroemde mensen met extreem gekke eigenaardigheden

feit gecontroleerd doorJamie Frater

2kAandelen

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated: 29/07/2023

Views: 6233

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.