Trump probeerde ‘het geweld en de chaos’ van 6 januari uit te buiten met leugens, zegt de aanklacht (2023)

De advocaat van Trump belooft nieuwe aanklachten te gebruiken om 'elke kwestie' van de verkiezingen van 2020 opnieuw te procederen

Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump verzamelen zich in Presidents Park on the Ellipse bij het Witte Huis voor zijn bijeenkomst en toespraak om de certificering door het Amerikaanse Congres van de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 in Washington, VS, op 6 januari 2021 te betwisten.

Jim Bourg | Reuters

Een advocaat die voormalig president Donald Trump vertegenwoordigt in zijn laatste federale strafrechtelijke aanklacht, beloofde de aanklachten te gebruiken om "elke kwestie bij de verkiezingen van 2020 opnieuw te procederen in de context van deze rechtszaak".

De zaak geeft Trump "een kans die hij nog nooit eerder heeft gehad, namelijk om sinds 6 januari dagvaardingsbevoegdheid te hebben op een manier die kan worden uitgeoefend in de federale rechtbank", zei advocaat John Lauro in een Fox News-interview.

Trump wordt beschuldigd van samenzwering om zijn verkiezingsverlies in de presidentiële race van 2020 ongedaan te maken door fraudeclaims door te drukken waarvan hij wist dat ze vals waren, die volgens aanklagers neerkwamen op een poging om het verkiezingsproces te belemmeren.

Lauro's opmerkingen suggereren dat de juridische strategie van de voormalige president in deze zaak een poging van zijn advocaten zou kunnen omvatten om Trumps talloze valse beweringen van wijdverbreide verkiezingsfraude eind 2020 af te schilderen als legitieme zorgen op dat moment, ongeacht of ze correct waren of niet.

Kevin Breuinger

Wie zijn de mede-samenzweerders van Trump? Dit is wat we tot nu toe weten

Trump Campaign Senior Legal Advisor Jenna Ellis spreekt terwijl Trump-campagneadviseur Boris Epshteyn fluistert tegen voormalig burgemeester van New York, Rudy Giuliani, persoonlijke advocaat van president Donald Trump, tijdens een persconferentie over de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 op het hoofdkantoor van het Republican National Committee in Washington, 19 november 2020.

Jonathan Ernst | Reuters

De zes vermeende mede-samenzweerders van Trump die prominent in zijn aanklacht worden genoemd, worden niet bij naam genoemd – maar het is mogelijk om af te leiden wie de meesten van hen zijn uit details die door de aanklachten heen zijn verspreid.

Mede-samenzweerder 1 lijkt de voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, te zijn, bevestigd door zijn advocaat Robert Costello.

In de aanklacht staat dat op 1 december 2020 "Co-Conspirator 1 een ontmoeting had met de Arizona House Speaker. Toen de Arizona House Speaker Co-Conspirator 1 opnieuw vroeg om bewijs van de uitkomstbepalende verkiezingsfraude die hij en de beklaagde beweerden ."

"Co-Conspirator I antwoordde met woorden in de trant van:" We hebben geen bewijs, maar we hebben veel theorieën ", zegt de aanklacht.

Dit account komt overeen met een account dat al openbaar is gemaakt over Giuliani.

In een interview verdedigde Costello Trump en portretteerde hij zijn cliënt meer als een getuige dan als een leider

"Elk feit dat burgemeester Giuliani over deze zaak bezit, bevestigt de goede trouw die president Trump had voor de acties die hij ondernam tijdens de periode van twee maanden die in de aanklacht staat", zei Costello.

Co-Conspirator 2 is voormalig Trump-advocaat John Eastman, bevestigd door zijn eigen advocaat. De beschrijving van Eastmans ontmoeting met Trump in december 2020 komt overeen met wat publiekelijk al over hem bekend was.

John Eastman, voormalig advocaat van Donald Trump, spreekt leden van de media toe na het verlaten van de State Bar Court of California in Los Angeles, Californië, VS, op dinsdag 20 juni 2023.

Eric Thayer | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Eastman was de architect van een mislukte poging om de toenmalige vice-president Mike Pence ertoe te brengen de verkiezingsuitslag te verwerpen tijdens een gezamenlijke zitting van het Congres.

De derde mede-samenzweerder blijkt advocaat en complottheoreticus Sidney Powell te zijn.

In de aanklacht staat dat op 25 november 2020 "Co-Conspirator 3 een rechtszaak heeft aangespannen tegen de gouverneur van Georgië, waarbij hij ten onrechte beweert dat er sprake is van 'massale verkiezingsfraude' die is bewerkstelligd via de verkiezingssoftware en -hardware van het stemmachinebedrijf."

“De beklaagde deed dit ondanks het feit dat [Trump], toen hij de vergezochte openbare beweringen van Co-Conspirator 3 met betrekking tot het stemmachinebedrijf privé met adviseurs had besproken, had toegegeven dat ze niet werden ondersteund en dat Co-Conspirator 3 ‘gek’ klonk. .' "

De beschrijving van de rechtszaak komt overeen met die van Powell.

Co-Conspirator 4 lijkt Jeffrey Clark te zijn, een ambtenaar van het ministerie van Justitie in de regering-Trump.

Mede-samenzweerder 5 lijkt de advocaat Kenneth Chesebro te zijn. De vijfde mede-samenzweerder wordt in de aanklacht beschreven als helpend bij "het bedenken en uitvoeren van een plan om frauduleuze lijsten van presidentskiezers in te dienen om de certificeringsprocedure te belemmeren". Dat komt overeen met hoe de selecte commissie van het Huis de acties van Chesebro beschreef.

De identiteit van de zesde mede-samenzweerder is nog niet bekend.

Trump-campagne verkoopt t-shirts om zijn aanklacht te markeren terwijl ze geld willen inzamelen

"I STAND WITH TRUMP O8.01.2023" T-shirt merchandise te koop door zijn campagne.

Bron: Trump 2024-campagne

De campagne van voormalig president Donald Trump verkoopt t-shirts ter herdenking van zijn derde aanklacht om geld in te zamelen voor zijn presidentiële run.

Op het T-shirt staat "I stand with Trump" en de datum van zijn aanklacht, 1 augustus, volgens een e-mail om geld in te zamelen die naar zijn supporters werd gestuurd. Donateurs kunnen $ 47 aan de campagne geven en krijgen het shirt ervoor terug, staat in de e-mail.

In de onderwerpregel van de e-mail staat "DERDE ONRECHTE AANLEG". Het is de laatste in een reeks fondsenwervende e-mails die de Trump-campagne heeft gestuurd, waarin aandacht wordt besteed aan zijn laatste aanklacht en oproep tot contant geld.

-Brian Schwartz

Spox voor schijnbare mede-samenzweerder Rudy Giuliani zegt dat Trump 'te goeder trouw' handelde

Voormalig burgemeester van New York, Rudy Giuliani, wijst naar een gedrukte kaart terwijl hij met de media spreekt over de Amerikaanse evacuatie van Afghanistan buiten zijn flatgebouw in New York City, VS, 20 augustus 2021.

Eduardo Muñoz | Reuters

Een woordvoerder van voormalig Trump-advocaat Rudy Giuliani beschuldigt de aanklacht van speciaal aanklager Jack Smith van het bedreigen van de vrijheid van meningsuiting en het onthullen van een "rechtssysteem met twee niveaus".

"Elk feit dat burgemeester Rudy Giuliani over deze zaak bezit, bevestigt de goede trouw die president Donald Trump had voor de acties die hij ondernam gedurende de periode van twee maanden die in de aanklacht staat", zei Ted Goodman, een politiek adviseur van de voormalige burgemeester van New York City. , in een verklaring aan CNBC.

"Deze aanklacht ontkracht het Eerste Amendement en criminaliseert de grootste politieke tegenstander van het heersende regime omdat hij vragen durfde te stellen over de verkiezingsuitslag van 2020", zei Goodman.

Goodman zou niet bevestigen of ontkennen dat Giuliani een van de zes niet nader genoemde mede-samenzweerders is die ervan worden beschuldigd Trump te hebben geholpen bij zijn pogingen om de verkiezingsuitslag van 2020 ongedaan te maken.

Giuliani lijkt mede-samenzweerder #1 te zijn, meldde NBC News. Die persoon wordt in de aanklacht beschreven als "een advocaat die bereid was om willens en wetens valse beweringen te verspreiden en strategieën na te streven die de advocaten van de herverkiezingscampagne van de beklaagde in 2020 niet zouden doen."

Goodman heeft eerder aan CNBC verteld dat Giuliani "niet is benaderd" door het kantoor van Smith "en hij heeft geen reden om aan te nemen dat hij dat wel zal doen."

Kevin Breuinger

Mike Pence: 'Ik heb voor de Grondwet gekozen'

De Republikeinse presidentskandidaat en voormalig vice-president van de VS, Mike Pence, houdt opmerkingen tijdens de Faith and Freedom Road to Majority-conferentie in het Washington Hilton op 23 juni 2023 in Washington, DC.

Drew Anger | Getty-afbeeldingen

Voormalig vice-president Mike Pence zei dat de aanklacht tegen Donald Trump aantoont dat de voormalige president ongeschikt is om de natie te leiden.

Trump heeft recht op het vermoeden van onschuld, maar "iedereen die zichzelf boven de grondwet stelt, mag nooit president van de Verenigde Staten worden", zei Pence in een verklaring.

Pence neemt het op tegen zijn voormalige baas voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2024 en loopt ver achter.

Na het verlies van Trump bij de verkiezingen van 2020 zette hij Pence onder druk om de overwinning van Joe Biden ongedaan te maken door te weigeren de resultaten in de Senaat op 6 januari 2021 te bevestigen. Pence weigerde en moest uit de Senaatskamer worden geëvacueerd toen leden van de maffia belden. om hem op te hangen.

"Ons land is belangrijker dan één man. Onze grondwet is belangrijker dan de carrière van welke man dan ook", zei Pence na de aanklacht. "Op 6 januari eiste voormalig president Trump dat ik zou kiezen tussen hem en de grondwet. Ik koos voor de grondwet. en ik zal altijd."

--Spencer Kimball

Topdemocraten: Trumps 'criminele complot' verschijnt in 'schokkende details'

De Amerikaanse senaatsleider Chuck Schumer (D-NY) spreekt met verslaggevers naast de Democratische leider van het Huis Hakeem Jeffries (D-NY) buiten de West Wing na gesprekken over de schuldlimiet met de Amerikaanse president Joe Biden en congresleiders in het Witte Huis in Washington, mei 16 december 2023.

Kevin Lamarque| Reuters

(Video) JAIMIE VAES over MISHANDELING, UITLEKKEN VIDEO, JUICE KANALEN & de RECHTZAAK.

De meerderheidsleider van de senaat, Chuck Schumer (D-N.Y.) en de Democratische leider van het Huis, Hakeem Jeffries (D-N.Y.), noemden de aanklacht van dinsdag tegen voormalig president Donald Trump de "meest serieuze en meest consequente tot dusver".

"Deze aanklacht is de ernstigste en meest ingrijpende tot nu toe en zal generaties Amerikanen er op een duidelijke manier aan herinneren dat niemand, inclusief een president van de Verenigde Staten, boven de wet staat", schreven de twee wetgevers in een verklaring.

Schumer en Jeffries noemden de gebeurtenissen op 6 januari 'een van de meest trieste en beruchtste dagen in de Amerikaanse geschiedenis'.

"De derde aanklacht tegen Trump illustreert in schokkende details dat het geweld van die dag het hoogtepunt was van een maandenlang crimineel complot geleid door de voormalige president om de democratie te tarten en de wil van het Amerikaanse volk omver te werpen", schreven de twee wetgevers.

—Amanda Macías

Trump haalde in de weken voor 6 januari bijna 250 miljoen dollar op door middel van nepverkiezingsclaims

Een video van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump die spreekt, wordt op een scherm getoond tijdens de vijfde openbare hoorzitting van de U.S. House Select Committee to Investigate the 6 January Attack on the United States Capitol, op Capitol Hill in Washington, VS, 23 juni 2022.

Jim Bourg | Reuters

De selectiecommissie van het Huis die de rel op Capitol Hill op 6 januari 2021 onderzocht, zei in hun eindrapport dat Donald Trump tussen de verkiezingsdag en 6 januari bijna $ 250 miljoen had ingezameld toen de voormalige president probeerde en faalde om de verkiezingsuitslag voor de rechtbank te bestrijden .

"Bewijsmateriaal verzameld door de commissie geeft aan dat president Trump tussen de verkiezingen en 6 januari ongeveer een kwart miljard dollar heeft ingezameld voor fondsenwerving.141 Die verzoeken beweerden en verwezen voortdurend naar verkiezingsfraude die niet bestond", zei de commissie in hun slotverklaring. rapport.

De commissie, die een crimineel heeft gestuurdverwijzingvan Trump aan het ministerie van Justitie, legt in hun eindrapport in detail uit hoe Trump en zijn team met succes donoren hebben overtuigd om hun strijd te financieren om de resultaten van een verkiezing ongedaan te maken waarvan veel van Trumps adviseurs wisten dat hij ze had verloren.

Het Republikeinse Nationale Comité "wist dat de beweringen van president Trump over het winnen van de verkiezingen ongegrond waren en dat extra donaties hem niet zouden helpen een extra ambtstermijn veilig te stellen", aldus het rapport.

Toch liep de RNC "zo dicht bij de lijn als ze durfden - door verschillende wijzigingen aan te brengen in de kopij voor fondsenwerving die de RNC schijnbaar beschermde tegen juridische blootstelling, terwijl ze nog steeds de bekende leugens en verkeerde voorstellingen van president Trump verspreidden en erop vertrouwden."

-Brian Schwartz

Het uitzicht vanuit Delaware: Biden en first lady gaan uit eten en gaan naar de film

Terwijl Trump zijn derde aanklacht staarde, had president Joe Biden zijn ogen gericht op een ander soort bom.

De president en first lady Jill Biden arriveerden dinsdagavond in een bioscoop in Delaware om "Oppenheimer" te zien, de kaskraker over de ontwikkeling van de atoombom, volgens verslaggevers van het Witte Huis.

De Bidens aten vooraf in een nabijgelegen restaurant genaamd Matt's Fish Camp, beschreven als "schattig" door de perspool.

De Amerikaanse president Joe Biden (L) en de Amerikaanse First Lady Jill Biden zitten op 30 juli 2023 onder een paraplu in Rehoboth Beach, Delaware.

Jim Watson | Afp | Getty-afbeeldingen

Het eerste stel was vrijdag in Delaware aangekomen voor een vakantie in hun strandhuis in Rehoboth Beach. Ze werden maandag fietsend gezien.

Kevin Breuinger

Georgië wordt 48 keer genoemd in de aanklacht tegen Trump

Aanhanger van de Amerikaanse president Donald Trump neemt deel aan een 'Stop the Steal'-protest in het Georgia State Capitol, nadat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 waren uitgeschreven voor de democratische kandidaat Joe Biden, in Atlanta, Georgia, VS op 7 november 2020.

Dustin-kamers | Reuters

De staat Georgia wordt 48 keer bij naam genoemd in de aanklacht tegen Trump, meer dan alle andere zes staten waar de voormalige president zijn verlies bij de verkiezingen van 2020 probeerde ongedaan te maken.

Georgië is ook waar een lokale aanklager, Fulton County District Attorney Fani Willis, binnenkort strafrechtelijke aanklachten tegen Trump zou kunnen aankondigen wegens zijn poging om de overwinning van president Joe Biden daar in 2020 ongedaan te maken.

Vier pagina's in de nieuwe federale aanklacht beschrijven Trump's focus op Georgië, waar hij ten onrechte beweerde dat er verkiezingsfraude was gepleegd.

"Wow! Op dit moment vindt er een kaskraker plaats in Georgië. Stembiljetten gevuld door Dems toen Republikeinen gedwongen werden de grote telkamer te verlaten. Er komt nog veel meer aan, maar dit alleen al leidt tot een gemakkelijke overwinning van de staat!" Trump tweette op 3 december 2020, de aanklacht.

Een maand later, vier dagen voordat het Congres de resultaten van het kiescollege zou bekrachtigen, belden Trump "en anderen de staatssecretaris van Georgië", zegt de aanklacht.

“Tijdens het telefoongesprek loog de beklaagde [Trump] tegen de staatssecretaris van Georgië om hem ertoe te brengen het aantal stemmen in Georgië te wijzigen en de geldigheid van de stemmen van de Biden-kiezers, die weken daarvoor aan het congres waren verzonden, in twijfel te trekken.”

— Dan Mangaan

Voormalig 6 januari-commissievoorzitter Bennie Thompson roept op tot een 'eerlijk proces' voor Trump

U.S. Rep. Bennie Thompson (D-MS), voorzitter van de Select Committee to Investigate the Attack van 6 januari op het Capitool van de Verenigde Staten, spreekt op 30 september 2022 in Washington, DC met journalisten buiten het Capitool.

Anna Geldmaker | Getty-afbeeldingen

Rep. Bennie Thompson, D-Miss., Voorzitter van de inmiddels ter ziele gegane House select committee over de opstand van 6 januari in het Capitool,gezegdTrump en samenzweerders zouden een eerlijk proces moeten krijgen nadat het nieuws over de aanklacht tegen de voormalige president was weggevallen.

"6 januari was een test van de Amerikaanse democratie, maar de eerlijke processen van de verantwoordelijken zullen de toewijding van dit land aan de rechtsstaat verder aantonen en degenen die probeerden deze te ondermijnen ter verantwoording roepen", twitterde Thompson dinsdag.

Trump werd onder meer aangeklaagd wegens samenzwering om een ​​officiële procedure te belemmeren terwijl de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 op 6 januari 2021 werden gecertificeerd.

— Chelsey Cox

Trump zamelt geld in voor aanklacht kort nadat de aanklacht is vrijgegeven

Voormalig president van de VS en Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump gebaart terwijl hij een campagnebijeenkomst houdt in Erie, Pennsylvania, VS, 29 juli 2023.

Lindsay Dedario | Reuters

Voormalig president Donald Trump is weer geld aan het inzamelen voor de laatste federale aanklacht tegen hem, slechts enkele dagen nadat werd onthuld dat zijn geallieerde politieke actiecomitébesteedmeer dan $ 20 miljoen aan zijn juridische kosten.

Het beroep per e-mail, dat binnen enkele ogenblikken na de vrijgave van de aanklacht werd weggevaagd, volgt een bekend patroon waarin Trump wordt afgebeeld als een martelaar.

"Ze weten dat ik de enige kandidaat ben die de Deep State kan ontmantelen en een einde kan maken aan hun wurggreep op onze natie. Dus hun enige hoop is om te proberen me voor de rest van mijn leven naar de GEVANGENIS te sturen", luidt de brief.

Trump roept zijn aanhangers op om te doneren om "te laten zien dat je ons land NOOIT zult overgeven aan tirannie, terwijl de Deep State-misdadigers mij levenslang proberen te GEVANGENIS - voor een impact van 1500%". toont een video van Trump op de achtergrond en een onbevestigde, scrollende lijst van donoren, genaamd "patriotten die verklaarden: 'Ik zal me nooit overgeven.'"

De House Select Committee die de rel op Capitol Hill op 6 januari 2021 onderzocht, zei in hun eindrapport dat Trump tussen de verkiezingsdag en 6 januari bijna $ 250 miljoen had opgehaald.

—Brian Schwartz

'Trump is moreel verantwoordelijk' voor de aanval van 6 januari op het Capitool, zegt GOP-rivaal Asa Hutchinson

Republikeinse Amerikaanse presidentskandidaat, voormalig gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson, spreekt tijdens een interview door voormalig Fox News-commentator Tucker Carlson (niet afgebeeld) tijdens de Family Leadership Summit in het Iowa Events Center in Des Moines, Iowa, 14 juli 2023.

Scott Morgan| Reuters

Voormalig gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson, zei dat president Donald Trump "moreel verantwoordelijk" is voor de gewelddadige aanval van de menigte op het Congres op 6 januari 2021.

Hutchinson zei dat het Amerikaanse rechtssysteem nu zal bepalen of Trump strafrechtelijk verantwoordelijk is voor zijn poging om de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

Hutchinson heeft een longshot-bod gelanceerd voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2024 op een meer gematigd platform dan zijn rivalen.

--Spencer Kimbal

Huisvoorzitter Kevin McCarthy zegt dat de aanklacht tegen Trump een DOJ-afleiding is voor de omgang met Hunter Biden

De Amerikaanse voorzitter van het Huis Kevin McCarthy (R-CA) spreekt met verslaggevers vóór de goedkeuring van de National Defense Authorization Act (NDAA) in het Amerikaanse Capitool op 14 juli 2023 in Washington, DC.

Alex Wong | Getty-afbeeldingen

Huisvoorzitter Kevin McCarthybeschuldigdhet ministerie van Justitie van het proberen af ​​te leiden van recente beschuldigingen met betrekking tot de zakelijke transacties van Hunter Biden in zijn reactie op de nieuwe aanklacht van Trump.

McCarthy, R-Calif., Legde uit hoe hij de gebeurtenissen zag die leidden tot de aanklacht, inclusief beschuldigingen dat Hunter, zoon van president Joe Biden, "geld ontving van China (in tegenspraak met de bewering van president Biden)," dat de DOJ "probeerde om geven Hunter in het geheim brede immuniteit" en dat Biden "meer dan 20 keer met Hunter's zakenpartners sprak".

"Iedereen in Amerika kon zien wat er ging komen: DOJ's poging om af te leiden van het nieuws en de koploper voor de Republikeinse nominatie, president Trump, aan te vallen", twitterde McCarthy dinsdag. Recentpeilinglaat zien dat Biden en Trump aan elkaar gewaagd waren als de verkiezingen vandaag zouden plaatsvinden.

McCarthy zwoer dat de Republikeinen van het Huis "de waarheid over Biden Inc. en het tweeledige rechtssysteem zullen blijven ontdekken".

— Chelsey Cox

Trump gebruikte 'bedrog' om verkiezingsuitslagen in 7 staten te ondermijnen, zegt de aanklacht

Demonstranten reciteren katholieke gebeden terwijl ze naar buiten lopen terwijl de kiezers van Wisconsin samenkomen om hun stem uit te brengen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in het Wisconsin State Capitol in Madison, Wisconsin, VS, 14 december 2020.

Daniël Akker | Reuters

De aanklacht tegen Trump beschrijft hoe de toenmalige president naar verluidt "bedrog" gebruikte om verkiezingsfunctionarissen in zeven staten ertoe te brengen "de legitieme verkiezingsuitslagen te ondermijnen en verkiezingsstemmen te veranderen".

De staten geïdentificeerd in de aanklacht waren: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, New Mexico, Pennsylvania en Wisconsin.

Alle populaire stemmen van die staten werden in 2020 gewonnen door president Joe Biden. En hun gecombineerde 82 verkiezingsstemmen waren cruciaal voor zijn overwinningsmarge op Trump in het Electoral College, de entiteit die feitelijk de winnaars van de Witte Huis-races bepaalt.

Als Trump erin was geslaagd om de populaire stemresultaten in de zeven staten in zijn voordeel te laten zwaaien, had hij een overwinning in het Electoral College kunnen claimen. Maar hij faalde in alle zeven.

en mangaan

Procureur-generaal Merrick Garland zegt dat speciale raadsman 'de feiten heeft gevolgd'

Procureur-generaal Merrick Garland zei dat speciaal aanklager Jack Smith en zijn team "de feiten hebben gevolgd" in hun zaak en Trump beschuldigen van het onrechtmatig proberen de verkiezingsuitslag van 2020 ongedaan te maken.

"Onmiddellijk na de aanval van 6 januari op onze democratie, zijn carrièremannen en -vrouwen van het ministerie van Justitie bezig met wat het grootste onderzoek in onze geschiedenis is geworden", zei Garland.

De Amerikaanse procureur-generaal Merrick B. Garland behandelt de bevindingen van een onderzoek van het ministerie van Justitie naar de politie van Minneapolis tijdens een persconferentie in Minneapolis, Minnesota op 16 juni 2023.

Stephan Rijpen | AFP | Getty-afbeeldingen

De procureur-generaal nam slechts één vraag aan van een verslaggever na de vrijlating van de aanklacht dinsdagavond. De verslaggever had gevraagd of de laatste aanklachten tegen Trump het einde van het onderzoek van Smith betekenden.

Smith werd aangesteld "om het lopende onderzoek op zich te nemen om de toewijding van de afdeling aan verantwoording en onafhankelijkheid te onderstrepen", zei Garland.

"De heer Smith en zijn team van ervaren principiële loopbaanagenten en aanklagers hebben de feiten en de wet gevolgd, waar ze ook heen leiden", zei de procureur-generaal.

Kevin Breuinger

Trump hield een privé-ontmoeting met functionarissen van het ministerie van Justitie terwijl hij probeerde de verkiezingen ongedaan te maken

Voormalig waarnemend procureur-generaal Jeffrey Rosen getuigt tijdens de vijfde openbare hoorzitting van de U.S. House Select Committee om de aanslag van 6 januari op het Capitool van de Verenigde Staten op Capitol Hill in Washington, VS, op 23 juni 2022 te onderzoeken.

Jim Bourg | Reuters

Voormalig president Donald Trump had in januari een gespannen ontmoeting met functionarissen van het ministerie van Justitie toen hij en zijn bondgenoten zich tot de federale autoriteiten wendden om te proberen de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken, volgens de federale aanklacht.

Begin januari 2021 hadden Trump en een mede-samenzweerder een ontmoeting met waarnemend procureur-generaal Jeffrey Rosen en andere afdelingsleiders in het Oval Office in het Witte Huis, waar de toenmalige president “zijn frustratie uitte over de waarnemend procureur-generaal omdat hij niets had gedaan om de verkiezingsuitslag ongedaan maken', staat in de aanklacht.

Toen de toenmalige vice-president Mike Pence onder druk werd gezet om te proberen de resultaten van de verkiezingen te veranderen, zei Trump tegen de groep functionarissen: "Niemand hier zou met de vice-president moeten praten. Ik praat met de vice-president", volgens naar de aanklacht.

-Brian Schwartz

Speciaal aanklager heeft aantekeningen die Mike Pence heeft gemaakt van Trump-bijeenkomsten

De voormalige Amerikaanse vice-president Mike Pence pauzeert terwijl hij publiekelijk zijn campagne voor de Republikeinse Amerikaanse presidentiële nominatie in 2024 aankondigt en aftrapt, in een "verrijkingscentrum" van Future Farmers of America in Ankeny, Iowa, VS op 7 juni 2023.

Jonathan Ernst | Reuters

De toenmalige vice-president Mike Pence maakte "gelijktijdige aantekeningen" van ontmoetingen met Trump toen de toenmalige president begin 2021 een plan smeedde om aan de macht te blijven, en speciaal aanklager Jack Smith heeft die gegevens, zo blijkt uit de aanklacht tegen Trump.

De aanklacht verwijst naar een ontmoeting op 4 januari 2021 tussen Trump, Pence, de stafchef van de vice-president en de juridisch adviseur van Pence.

"Tijdens de bijeenkomst, zoals weerspiegeld in de gelijktijdige aantekeningen van de vice-president, deed de beklaagde willens en wetens valse beweringen over verkiezingsfraude, waaronder 'Bottom line - won elke staat met 100.000 stemmen' en 'We wonnen elke staat', en vroeg - met betrekking tot een bewering waarvan zijn hoge functionarissen van het ministerie van Justitie hem eerder hadden verteld dat deze vals was, ook nog de avond ervoor - 'Hoe zit het met 205.000 stemmen meer in de PA dan kiezers.' "

De aanklacht zegt ook dat Pence mede-samenzweerder 2 "uitdaagde", een advocaat die een plan had voorgesteld waardoor Pence de kiezerslijsten van zeven staten zou afwijzen of betwisten, waardoor de vraag van welke kandidaten de kieslijsten geldig zouden zijn, mogelijk teruggestuurd zou worden naar individuele staten.

Mede-samenzweerder 2 is de advocaat John Eastman, volgens de eigen advocaat van Eastman.

"Toen de vice-president mede-samenzweerder 2 uitdaagde over de vraag of het voorstel om de vraag terug te geven aan de staten verdedigbaar was, antwoordde mede-samenzweerder 2: 'Nou, niemand heeft het eerder getest'", zegt de aanklacht.

"De vice-president zei toen tegen de beklaagde: 'Heb je dat gehoord? Zelfs je eigen raadsman zegt niet dat ik die bevoegdheid heb'", zegt de aanklacht. "De beklaagde antwoordde: 'Dat is oké, ik geef de voorkeur aan de andere suggestie' van de vice-president die de kiezers eenzijdig afwijst."

- En mangaan

Speciaal aanklager Jack Smith zegt dat de oproer in het Capitool op 6 januari 'aangewakkerd' was door de leugens van Trump

Speciaal aanklager Jack Smith maakt opmerkingen over een onlangs ontsloten aanklacht wegens vier misdrijven tegen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump op 1 augustus 2023 in Washington, DC.

Alex Wong | Getty-afbeeldingen

Speciaal aanklager Jack Smith maakte zeldzame openbare opmerkingen na de historische aanklacht van Trump tegen strafrechtelijke beschuldigingen van samenzwering om de verkiezingsuitslag van 2020 ongedaan te maken.

De aanslag van 6 januari 2021 was een "ongekende aanval op de zetel van de Amerikaanse democratie", zei Smith.

Het werd "aangewakkerd door leugens. Leugens van de beklaagde, gericht op het belemmeren van een fundamentele functie van de Amerikaanse regering", zei Smith.

Hij prees ook de wetshandhavers die het Capitool verdedigden tegen de gewelddadige pro-Trump-menigte die het gebouw op 6 januari bestormde.

"Ze zetten hun leven op het spel om te verdedigen wie we zijn als land en als volk", zei Smith.

De speciale raadsman sprak minder dan drie minuten. Hij nam geen vragen.

Kevin Breuinger

RNC-voorzitster Ronna McDaniel had contact met Trump toen hij probeerde de verkiezingen ongedaan te maken

Ronna McDaniel, voorzitter van het Republikeinse Nationale Comité (RNC), houdt de voorzittershamer vast tijdens de winterbijeenkomst van het Republikeinse Nationale Comité in Dana Point, Californië, VS, 27 januari 2023.

Mike Blake| Reuters

De voorzitter van het Republikeinse Nationale Comité, Ronna McDaniel, had contact met voormalig president Donald Trump toen hij van plan was een plan op te zetten om te proberen de verkiezingsuitslag ongedaan te maken, volgens de federale aanklacht tegen Trump.

Het oplaaddocument noemt McDaniel niet ronduit. Maar ze was destijds de voorzitter van de RNC en leidt de commissie vandaag nog steeds.

Trump en een naamloze mede-samenzweerder hadden contact met McDaniel "om er zeker van te zijn dat het plan in werking was", beweren de aanklachten.

Ze "vertelden de voorzitter dat het belangrijk was voor de RNC om de campagne van beklaagde te helpen om kiezers te verzamelen in de beoogde staten, en ze vertelden haar ten onrechte dat de stemmen van dergelijke kiezers alleen zouden worden gebruikt als lopende rechtszaken in een van de staten de resultaten in de Gedaagde's gunst", aldus de speciale raadsman

"Nadat de RNC-voorzitter de campagne had geraadpleegd en hoorde dat er werd gewerkt aan het verzamelen van kiezers, belde ze en rapporteerde deze informatie aan beklaagde, die goedkeurend reageerde."

Een woordvoerster van de RNC heeft geen verzoek om commentaar beantwoord.

-Brian Schwartz

DeSantis beweert dat de Amerikaanse regering 'bewapend' was, maar de aanklacht tegen Trump niet heeft gelezen

De Republikeinse presidentskandidaat, de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, houdt opmerkingen tijdens de jaarlijkse Christians United for Israel Summit (CUFI), in het Crystal Gateway Marriott in Arlington, Virginia, 17 juli 2023.

Kevin Wurm | Reuters

Regering van Florida, Ron DeSantis, haalde uit naar de federale regering en de FBI in reactie op de aanklacht tegen voormalig president Donald Trump.

Toch zei de gouverneur van Florida dat hij de daadwerkelijke aanklacht tegen de voormalige president nog niet had gelezen.

DeSantis, de rivaal van Trump voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2024, zei dat hij "een einde zou maken aan de bewapening van de regering" en de directeur van de FBI zou vervangen als hij opperbevelhebber wordt.

DeSantis bespotte Washington D.C. als een "moeras" en beweerde dat het oneerlijk was van Trump om terecht te staan ​​"voor een jury die de moerasmentaliteit weerspiegelt".

Hij zei dat zaken die in D.C. zijn ingediend, moeten worden overgebracht naar het thuisdistrict van de beklaagde.

--Spencer Kimbal

De aanklacht tegen Trump beschrijft zes belangrijke mede-samenzweerders

Een scherm toont statistieken over de gevallen van fraudeclaims van voormalig president Trump voor de verkiezingen van 2020 tijdens een hoorzitting door de Select Committee to Investigate the Attack 6 januari op het Amerikaanse Capitool in het Cannon House Office Building op 13 juni 2022 in Washington, DC.

Chip Somodevilla | Getty-afbeeldingen

Volgens de aanklacht heeft Trump mede-samenzweerders ingeschakeld "om hem te helpen bij zijn criminele pogingen om de legitieme resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken en de macht te behouden."

Onder hen waren zes mensen, voornamelijk advocaten, wiens specifieke rollen, maar geen namen, in de aanklacht werden beschreven.

  • Mede-samenzweerder 1 wordt in dat aanklachtdocument beschreven als "een advocaat die bereid was willens en wetens valse beweringen te verspreiden en strategieën na te streven die de advocaten van de herverkiezingscampagne van beklaagde in 2020 niet zouden doen."
  • Mede-samenzweerder 2: "Een advocaat die een strategie bedacht en probeerde uit te voeren om de ceremoniële rol van de vice-president te benutten die toezicht hield op de certificeringsprocedure om de certificering van de presidentsverkiezingen te belemmeren."
  • Mede-samenzweerder 3: "Een advocaat wiens ongegronde beweringen van verkiezingsfraude de beklaagde privé aan anderen toegaf, klonk 'gek'. Desalniettemin heeft beklaagde de desinformatie van Co-Conspirator 3 omarmd en publiekelijk versterkt."
  • Medesamenzweerder 4: "Een functionaris van het ministerie van Justitie die aan civiele zaken werkte en die samen met de beklaagde probeerde het ministerie van Justitie te gebruiken om schijnonderzoeken naar verkiezingsmisdaden te openen en de wetgevende macht van de staat te beïnvloeden met willens en wetens valse beweringen over verkiezingsfraude."
  • Mede-samenzweerder 5: "Een advocaat die hielp bij het bedenken en uitvoeren van een plan om frauduleuze lijsten van presidentskiezers in te dienen om de certificeringsprocedure te belemmeren."
  • Mede-samenzweerder 6: "Een politiek adviseur die hielp bij de uitvoering van een plan om frauduleuze lijsten van presidentskiezers in te dienen om de certificeringsprocedure te belemmeren."

Trump-zaak toegewezen aan rechter Tanya Chutkan, een door Obama aangestelde

De zaak van Trumps inmenging in de verkiezingen werd toegewezen aan de Amerikaanse districtsrechter Tanya Chutkan, volgens de rol in de federale rechtbank in Washington, D.C.

De 61-jarige Chutkan werd in 2014 door de toenmalige president Barack Obama in het district benoemd.

Ze is de enige federale rechter in D.C. die volgens NBC News vonnissen heeft uitgesproken tegen beklaagden in zaken die verband houden met de opstand in het Capitool op 6 januari.

De opdracht van Chutkan vormt een tegenstelling met rechter Aileen Cannon, de door Trump aangestelde rechter die de federale geheime documentenzaak van de voormalige president voorzit. Cannon kreeg eerder kritiek van juridische experts nadat ze uitspraken had gedaan die Trump bevoordeelden in een juridische kwestie met betrekking tot die geheime documenten.

Kevin Breuinger

Republikeinen komen ter verdediging van Trump

Rep. Elise Stefanik, R-N.Y., geflankeerd van links door Reps. Mike Johnson, R-La., Mark Meadows, R-N.C., Lee Zeldin, R-N.Y., en Jim Jordan, R-Ohio, spreekt tot verslaggevers in de metro van de Senaat voor de start van de afzettingsprocedure van de Senaat op donderdag 23 januari 2020.

Bill Clark | CQ-Roll Call, Inc. | Getty-afbeeldingen

Aanhangers van voormalig president Donald Trump in het Congres verzamelden zich om zich uit te spreken tegen de nieuwe lijst met aanklachten.

Vertegenwoordiger Jim Jordan, R-Ohio,getweetDinsdag dat Trump "niets verkeerd deed!"

"Als je The Swamp drooglegt, vecht The Swamp terug", voegde Jordan eraan toe.

GOP-conferentievoorzitter Elise Stefanik, R-N.Y., noemde het "weer een donkere dag in Amerika" in eenvernietigende verklaringtegen het ministerie van Justitie en president Joe Biden.

“De schijnaanklacht van vandaag is weer een wanhopige poging om de aandacht af te leiden van het toenemende bewijs van Joe Biden’s betrokkenheid bij het illegale leuren van zijn familie – een van de grootste politieke corruptieschandalen in de geschiedenis”, zei Stefanik, eraan toevoegend dat Trump “het volste recht had onder het eerste amendement om de bezorgdheid over verkiezingsintegriteit in 2020 correct te uiten."

—Chelsey Cox

Dit zijn de vier strafrechtelijke aanklachten waarmee Trump wordt geconfronteerd in een nieuwe aanklacht

De leden van de Amerikaanse House Select Committee die de aanval op het Capitool van 6 januari onderzoeken, zitten onder een video van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump die praat over de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 terwijl ze hun laatste openbare bijeenkomst houden om hun rapport over Capitol vrij te geven Hill in Washington, VS, 19 december 2022.

Jonathan Ernst | Reuters

Trump werd getroffen door vier ernstige misdrijven in de nieuwe aanklacht en beschuldigde hem ervan op frauduleuze wijze zijn verlies bij de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

Op de eerste aanklacht, samenzwering om de Verenigde Staten op te lichten, staat bij veroordeling een maximumstraf van vijf jaar gevangenisstraf.

Twee andere aanklachten – samenzwering om een ​​officiële procedure te belemmeren en belemmering van een officiële procedure – hebben veel zwaardere maxima: 20 jaar gevangenisstraf.

Op de vierde aanklacht tegen Trump, samenzwering tegen rechten, staat een maximale straf van 10 jaar achter de tralies.

- En mangaan

Speciaal aanklager Jack Smith spreekt om 18.00 uur. ET

Speciaal aanklager Jack Smith zal om 18.00 uur een verklaring afleggen. ET, aldus het ministerie van Justitie.

De DOJ in een tweeteen link naar een videostream gedeeld.

De zeldzame opmerkingen van de speciale raadsman komen minder dan een uur nadat de laatste aanklachten tegen Trump werden ontzegeld.

Kevin Breuinger

Trump beschuldigd van het proberen de verkiezingen van 2020 te ondermijnen via 3 criminele samenzweringen

President Donald Trump arriveert op 11 oktober 2019 voor een 'Keep America Great'-bijeenkomst in het Sudduth Coliseum in het Lake Charles Civic Center in Lake Charles, Louisiana.

Saul Loeb | AFP | Getty-afbeeldingen

De aanklacht van het ministerie van Justitie beschuldigde Trump van het nastreven van manieren om legitieme stemmen in de presidentiële race van 2020 buiten beschouwing te laten en de verkiezingen zelf te ondermijnen door middel van drie criminele samenzweringen, zei een woordvoerder van het kantoor van de speciale aanklager in een persbericht.

De eerste was een samenzwering om de VS te bedriegen "door oneerlijkheid, fraude en bedrog te gebruiken om het nationale proces van het verzamelen, tellen en certificeren van de resultaten van de presidentsverkiezingen te belemmeren", zei de woordvoerder.

De tweede was "een samenzwering om" de congresprocedure van 6 januari 2021 te belemmeren, waarbij de verkiezingsuitslag werd gecertificeerd.

De derde was "een samenzwering tegen het recht om te stemmen en om die stem te laten tellen", aldus de woordvoerder.

Kevin Breuinger

Trump heeft bevolen om donderdag voor de rechtbank in D.C. te verschijnen voor een nieuwe aanklacht

Een politieagent leidt een K9 rond het E. Barrett Prettyman U.S. District Court House op 1 augustus 2023 in Washington, DC.

Anna Geldmaker | Getty-afbeeldingen

Volgens het kantoor van speciaal aanklager Jack Smith heeft Trump de opdracht gekregen om donderdag om 16.00 uur in de federale rechtbank van Washington D.C. te verschijnen voor de nieuwe aanklacht.

De eerste verschijning van Trump in de zaak zal zijn voor Magistraat Rechter Moxila Upadhyaya.

- En mangaan

Lees de volledige aanklacht tegen Trump

Download hier de volledige aanklacht.

Trump claimt 'verkiezingsinmenging' - tegen hem - nadat de grand jury een aanklacht heeft ingediend

De Amerikaanse president Donald J. Trump spreekt tijdens de Victory Rally door het Republican National Committee in Dalton, Georgia, Verenigde Staten op 4 januari 2021.

Peter Zay | Anadolu Agentschap | Getty-afbeeldingen

De Trump-campagne viel de regering-Biden en het ministerie van Justitie aan in een woedende verklaring nadat de grand jury die inmenging in de verkiezingen van 2020 onderzocht, een aanklacht had ingediend.

De campagnein een verklaringzei niet expliciet dat Trump was aangeklaagd in het onderzoek van de speciale aanklager.

Het zei eerder: “Dit is niets meer dan het laatste corrupte hoofdstuk in de voortdurende zielige poging van de Biden Crime Family en hun bewapende ministerie van Justitie om zich te bemoeien met de presidentsverkiezingen van 2024, waarin president Trump de onbetwiste koploper is, en leidend met aanzienlijke marges."

“Waarom hebben ze twee en een half jaar gewacht met het indienen van deze valse aanklachten, midden in de winnende campagne van president Trump voor 2024? Waarom werd het aangekondigd de dag nadat het grote Crooked Joe Biden-schandaal uitbrak in de Halls of Congress?”

Zelf maakte Trump twee weken eerder bekend dat hij een doelwit was in het onderzoek.

Maar zijn campagne schreef dat "het antwoord is: verkiezingsinmenging!" De verklaring vergeleek de "vervolging" van Trump met de acties van beruchte dictaturen, waaronder "nazi-Duitsland in de jaren dertig".

"President Trump heeft zich altijd aan de wet en de grondwet gehouden, met advies van vele zeer getalenteerde advocaten", aldus de verklaring.

De campagne voorspelde dat de "on-Amerikaanse heksenjachten" tegen hem zullen mislukken en dat president Trump zal worden herkozen in het Witte Huis, zodat hij ons land kan redden van het misbruik, de incompetentie en de corruptie die door de aderen van ons land op nooit eerder vertoonde niveaus."

Kevin Breuinger

De bijeenkomst van Trump op 6 januari werd gefinancierd door de erfgename van Publix en duistere geldgroepen

De Amerikaanse president Donald Trump spreekt supporters toe vanuit The Ellipse bij het Witte Huis op 6 januari 2021 in Washington, DC.

Brendan Smialowski | AFP | Getty-afbeeldingen

De rally die voorafging aan de rel op Capitol Hill op 6 januari 2021 werd gefinancierd door spraakmakende Trump-donoren, zoals Publix-erfgename Julia Jenkins Fancelli.

Een door Fancelli gerunde non-profitorganisatie schonk in 2020 $ 1,3 miljoen aan Moms for America, een dark money-groep die de rally van 6 januari sponsorde.Getuigenisuit het onderzoek van de House Select Committee naar de gebeurtenissen op 6 januari bleek dat Fancelli oorspronkelijk een busproject had voorgesteld dat $ 3 miljoen zou hebben gekost.

Andere dark money-groepen die verbonden waren met voormalig president Donald Trump, zoals Women for America First, hielpenorganiserenen financier de bijeenkomst voordat Trump-aanhangers de Capitol Hill aanvielen. Dark money-groepen maken hun donateurs niet openbaar, maar Fancelli heeft eerder soortgelijke groepen gefinancierd.

Terwijl het Congres zich voorbereidde om de resultaten van het Electoral College te certificeren en de overwinning van Joe Biden op Trump te versterken, moedigde de vertrekkende president zijn aanhangers tijdens de bijeenkomst aan om naar de trappen van het Capitool te marcheren en het proces te blokkeren.

-Brian Schwartz

Trump Grand Jury in D.C. overhandigt aanklacht wegens zeehonden tegen niet nader genoemde persoon

De grand jury waarvan bekend is dat ze onderzoek heeft gedaan naar Trump vanwege zijn pogingen om de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken, heeft een verzegelde aanklacht ingediend in de federale rechtbank van Washington, D.C. tegen een niet bij naam genoemde persoon of personen.

De aanklacht werd ingediend enkele minuten nadat Trump zei dat hij om 17.00 uur had gehoord dat er een aanklacht tegen hem zou worden aangekondigd.

- En mangaan

Meer dan duizend mensen zijn aangeklaagd in verband met de aanslag van 6 januari

Aanhangers van Trump staan ​​op het gepantserde voertuig van de politie van het Amerikaanse Capitool terwijl anderen de trappen van het Capitool overnemen op woensdag 6 januari 2021, terwijl het congres werkt aan het certificeren van de stemmen van het kiescollege.

Bill Clark | CQ-Roll Call, Inc. | Getty-afbeeldingen

Meer dan 1.100 aanhangers van voormalig president Donald Trump zijn strafrechtelijk vervolgd voor hun deelname aande bestorming van het Amerikaanse Capitool in januari 2021.

De zaken zijn behandeld door ten minste 15 rechters in de federale districtsrechtbank in Washington, D.C., en meer dan 550 mensen zijn veroordeeld,volgensaan het ministerie van Justitie.

Veroordelingshoorzittingen omvatten berouwvolle pleidooien van beklaagden, van wie velen Trump en zijn retoriek de schuld hebben gegeven voor het aanzetten tot actie.

Tijdens een bijeenkomst op 6 januari 2021 moedigde Trump zijn aanhangers aan om naar het Capitool te marcheren om te protesteren tegen de telling van de stemmen van het Electoral College, een historisch ceremoniële procedure om de resultaten van presidentsverkiezingen te certificeren.

Uren nadat zijn aanhangers het Capitool met een dodelijke aanval hadden bestormd, bracht Trump een videoverklaring van het Witte Huis uit.

"Ga naar huis, we houden van je, je bent heel speciaal", zei Trump in de video, terwijl hij de mensen toesprak die het Congres aanvielen.

Maar zelfs toen hij hen adviseerde om "naar huis te gaan", bleef Trump valse beweringen over gestolen verkiezingen herhalen en noemde hij zijn politieke tegenstanders "slecht".

—Amanda Macías

Hoe zit het met Biden? Trump vergelijkt de verwachte aanklacht met de Hunter Biden-kwestie

Trump woedde in een tweede bericht op sociale media dat hij blijkbaar zou worden aangeklaagd na een getuigenis van het congres door een voormalige zakenpartner van Hunter Biden, de zoon van president Biden.

“Ook, waarom brengen ze nog een valse aanklacht uit de dag nadat het Crooked Joe Biden-SCHANDAAL, een van de grootste in de Amerikaanse geschiedenis, uitbrak in de Halls of Congress???” Trump schreef op zijn Truth Social-site.

"Een natie in verval!"

Devon Archer, een voormalige zakenpartner van Hunter Biden, vertrekt na zijn verklaring voor de House Oversight and Accountability Committee in het O'Neill House Office Building in Washington, 31 juli 2023.

Kevin Wurm | Reuters

Devon Archer, de zakenpartner van Hunter Biden, gaf maandag een getranscribeerd interview aan de House Oversight Committee. Archer vertelde naar verluidt commissieleden dat Hunter Joe Biden tijdens zakelijke bijeenkomsten een aantal keren op een luidsprekertelefoon had gezet, maar zei ook dat de nu-president geen zaken met zijn zoon besprak.

- En mangaan

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 31/07/2023

Views: 6094

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.